Tema
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bøderegnen over banker efter finanskrisen runder 150 mia. dollars

Bank of America topper listen over banker, der har måttet punge ud grundet adfærden op til finanskrisen.

Finanskrisen spøger stadig
Finanskrisen har kastet en bøderegn af sig, som er gået værst ud over Bank of America. Foto: Mark Lennihan/AP Photo

Bøderegnen efter finanskrisen har rundet en milepæl i USA.

Banker og andre finansielle aktører har i de 10 år, der er gået siden finanskrisen satte ind, betalt 150 mia. dollars (940 mia. kr.) i bøder og forlig. Det viser en opgørelse fra Financial Times.

Milepælen blev nået i år med indgåelsen af tre forlig med europæiske banker, som gav det amerikanske justitsministerium 120 mia. kr. i kassen samt sidste måneds betaling af 35 mia. kr. af britiske RBS.

Bank of America er storsponsor til den amerikanske statskasse, idet den ifølge Financial Times' opgørelse har betalt svimlende 350 mia. kr. i forlig. Altså mere end en tredjedel af den samlede regning efter finanskrisen.

JPMorgan Chase er nummer 2 på listen. 170 mia. kr. lyder udskrivningen på her. Derefter følger Citigroup, RBS, Deutsche Bank, Wells Fargo og Goldman Sachs.

Der bliver stadig anlagt nye sager, og derfor kan beløbet nå at vokse sig endnu større. Barclays er en af de storbanker, som aktuelt er involveret i en sag om et søgsmål, hvor banken beskyldes for at have misledt købere af realkreditobligationer.

Der er flere definitioner af, hvornår finanskrisen begyndte. Men mange mener, at startskuddet var den 9. august 2007, da BNP Paribas lukkede for investorers adgang til en fond med eksponering mod subprimelån med henvisning til, at likviditeten var forsvundet ud af markedet.

BRANCHENYT
Læs også