Finans
0

Industriens Pension præsenterer milliardafkast

Industriens Pension har i første halvår præsteret et afkast på 5,6 mia. kr.

Medlemmerne i Industriens Pension kan glæde sig over en øget formue. Arkivfoto: Nanna Navntoft

Det har været et stærkt første halvår for Industriens Pension, der kan fremvise et samlet afkast på 5.6 mia. kr. svarende til 3,7 pct.

Det skriver Industriens Pension i en pressemeddelelse.

For medlemmer med markedsrente og mindst 20 år til pension var afkastet 4,9 pct. for det første halvår.

De samlede investeringsaktiver i Industriens Pension hæves dermed til 156,8 mia. kr. Det er særligt børsnoterede danske og udenlandske aktier, der har trukket afkastet op.

»Finansmarkederne har i første halvår været præget af en pæn global vækst, mens centralbankerne har fortsat den lempelige pengepolitik. Det har skabt god efterspørgsel efter aktier og lignende risikoaktiver, hvor særligt emerging markets og danske aktier har klaret sig godt. Samlet set har det skabt solide resultater i første halvår. Det allervigtigste er dog vores meget stærke langsigtede resultater,« siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Karsten Kjellerup Kjeldsen.

Over de seneste 10 år, der har budt på store udsving i de finansielle markeder, har det gennemsnitlige årlige afkast i Industriens Pension været 9,5 procent.

»Det er på den lange bane, at vi for alvor skaber værdi for medlemmerne. Vores afkast afspejler, at vi har en robust investeringsstrategi, der kan skabe stærke resultater i vidt forskellige markedsmiljøer,« siger Karsten Kjellerup Kjeldsen.

BRANCHENYT
Læs også