Finans
0

Medie: Danske Bank trækkes ind i affære om død, russisk advokat

Den danske storbank er sigtet i Frankrig for hvidvask af penge. Sagen stammer ifølge et amerikanske medie fra Moskva.

Danske Bank er sigtet i Frankrig for hvidvask, der stammer fra en afdeling i Estland. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen.

En afdød russisk advokat spiller en hovedrolle i sagen mod Danske Bank om hvidvask af millioner.

Det skriver det amerikanske medie Wall Street Journal torsdag - dagen efter at Danske Bank selv offentliggjorde, at koncernen er blevet sigtet i Frankrig for hvidvask.

Det drejer sig angiveligt om transaktioner på 15 mio. euro, som stammer fra bankens afdeling i Estland for nogle år siden.

Wall Street Journal skriver, at det angiveligt drejer sig om hvidvask af stjålne russiske penge i en sag afsløret af den nu afdøde russiske advokat Sergei Magnitskij.

Wall Street Journal bygger dette på informationer fra den fhv. hedgefondschef Bill Browder, som leder en international kampagne for sanktioner mod Rusland. Ifølge ham undersøger en fransk dommer Danske Bank, efter at der er givet oplysninger om bankens inddragelse i hvidvaskning af penge fra Magnitskij-sagen i Moskva.

Den russiske advokat døde i november 2009 i et russisk fængsel i Moskva. Det siges at ske, efter at han havde skaffet beviser i en stor korruptionssag for millarder.

Danske Banks chefjurist Flemmng Pristed udtalte onsdag i en meddelelse om sagen, at banken ikke på nuværende tidspunkt har »grundlag for at sige, om der var tale om beløb, der stammede fra ulovlige aktiviteter. Vi ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, så længe den efterforskes.«

BRANCHENYT
Læs også