Den sidste jedi skovler penge ind

På tre uger har "Star Wars: The Last Jedi" indbragt over seks mia. kr.

Stormtroopers på den røde løber ved premieren af  filmen "Star Wars: The Last Jedi" i London tirsdag den 12.december. Foto: AP/Joel C Ryan

Knap tre uger skulle den ottende Star Wars-film bruge for at ramme top tre over verdens mest indbringende film i 2017. Det fortæller en talsperson fra Disney, som ejer Star Wars' produktionsselskab Lucasfilm, til CNN.

Rent økonomisk blev det ottende kapitel i George Lucas' sci-fi-saga kun overgået af Disneys "Beauty and the Beast", som genererede næsten otte mia. kr. samt Universal Pictures' ottende udgave af "The Fast and the Furious".

I både Danmark og Sverige endte "Star Wars: The Last Jedi" som den bedst sælgende film i 2017. Alene i USA solgte den for over tre mia. kr. inden nytår, og filmen er netop nu den ottendestørste udgivelse på amerikansk jord nogensinde.

På premieredagen midt i december rullede Luke Skywalker og Yoda med venner og fjender over lærredet i mere end 4.000 biografer tværs over USA. Siden er sci-fi-fans verden over, ført an af glødende anmeldelser, væltet ind i biografmørket for at se det seneste slag i stjernekrigen.

Disney-chef Bob Iger har allerede stillet en Star Wars-serie i udsigt, som bliver tilgængelig på Disneys egen streamingtjeneste, der lanceres i 2019.

Læs også
Top job