S om ghettogymnasier: »Nu risikerer vi endnu et år med det her problem«

Socialdemokratiet kritiserer regeringen for at nøle i opgøret med gymnasier, hvor elever med ikke-vestlig baggrund samler sig. Partiets eget forslag er på kant med loven.

Debatten om de såkaldte ghettogymnasier tog fart, efter Langkær gymnasium i Tilst ved Aarhus begyndte at opdele eleverne i 1. g efter etnicitet.
Foto: Ernst Van Norde

Tendensen til, at elever af ikke-vestlig oprindelse samler sig på bestemte gymnasier, tager til, og hvis ikke der fra politisk side bliver gjort noget hurtigt, risikerer man endnu et problematisk optag i år. Sådan lyder opsangen fra Socialdemokratiets integrationsordfører, Mattias Tesfaye, efter at undervisningsminister Merete Riisager (LA) og integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag var indkaldt til samråd om sagen.

En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at 13 af landets 290 gymnasier i 2016 havde en overvægt af elever med anden oprindelse end dansk. Ifølge Merete Riisager stiger tilgangen på de uddannelsessteder, som i forvejen har en høj andel, og flere rektorer har advaret imod, at de etnisk danske elever bliver skræmt væk fra de såkaldte ghettogymnasier...

Læs også