Barack og Michelle Obama skal lave film for Netflix

Parret har indgået et samarbejde med Netflix og skal over en periode på flere år producere både film og tv.

Barack og Michelle Obama har indgået et samarbejde med streamingtjenesten Netflix. Foto: Pablo Martinez Monsivais

Netflix annoncerede mandag i en pressemeddelelse, at den tidligere amerikanske præsident Barack Obama sammen med sin kone Michelle Obama har underskrevet en kontrakt med den verdensomspændende streamingtjeneste.

Det skriver flere internationale medier, bl.a. The New York Times.

Netflix har afsløret, at aftalen, der kommer til at strække sig over flere år, indeholder planer om både film og tv-serier og »potentielt« inkluderer manuskripter, drama, dokumentarfilm og dokumentarserier.

»En af de store glæder i vores tid i offentlig tjeneste var at få lov at møde så mange fascinerende mennesker fra alle samfundslag og at hjælpe dem med at dele deres oplevelser med et større publikum,« sagde Barack Obama i forbindelse med annonceringen, og tilføjede:

»Derfor er Michelle og jeg så begejstrede for vores nye patnerskab med Netflix. Vi håber at kunne kultivere og organisere de talentfulde, inspirerende og kreative stemmer, som er i stand til at skabe større empati og forståelse mellem mennesker og hjælpe dem med at dele deres historier med hele verden.«

Det tidligere præsidentpar har startet deres eget productionsselskab Higher Ground Productions, som skal stå for at producere indhold til Netflix.

»Barack og jeg har altid troet på styrken i historiefortællinger som inspiration. Netflix' udvalg er uden sidestykke, og de er et naturligt valg til de historier, vi gerne vil dele. Vi glæder os til at starte det meget spændende samarbejde,« siger Michelle Obama.

Da rygter om samarbejdet begyndte at florere, spekulerede flere medier i, om Barack Obama havde i sinde at bruge sin nye platform til en offentlig politisk kampagne mod Donald Trump. Det har både Netflix og den tidligere præsident dog afvist.

»Barack og Michelle Obama er blandt verdens mest respekterede og anerkendte offentlige figurer. Vi er utrolig stolte af, at de har valgt at gøre Netflix til base for deres formidable historiefortælling,« siger Ted Sarandos, der er chef for Netflix' digitale indhold.

Netflix, der på nuværende tidspunkt har flere end 125 millioner abbonenter på verdensplan, har endnu ikke oplyst, hvornår man kan forvente at se det første indhold fra det tidligere præsidentpar.

Læs også
Top job