Nordisk Film foretager sit største opkøb nogensinde

Nordisk Film har netop købt computerspilselskabet Avalanche Studios. Handlen er den største, som Nordisk Film nogensinde har foretaget.

Fra Olsen-banden til "Mad Max" og "Renegade Ops". Nordisk Film har netop købt et af Nordens største computerspilselskaber.

Nordisk Film, der er ejet af Egmont, har netop betalt 660 mio. kr. for at blive eneejer af Avalanche Studios, som er et af Nordens største computerspilselskaber.

Allerede i april 2017 købte Nordisk Film en minoritetsejerandel i selskabet, og med den aktuelle handel overtager Nordisk Film de resterende aktier i Avalanche Studios, som i dag er værdisat til 870 mio. kr.

Opkøbet er det største, Nordisk Film nogensinde har foretaget, og det sker som led i en strategisk satsning på det hastigt voksende marked for gaming, oplyser Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Nordisk Film har også ejerandele i fire andre nordiske computerspilselskaber. Inklusive den aktuelle handel har Nordisk Film i løbet af halvandet år investeret op mod 1 mia. kr. i computerspilselskaber.

Allan Mathson Hansen, der er koncerndirektør i Nordisk Film, oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet forfølger en strategi om at øge aktiviteterne inden for forretningsområdet gaming.

»Gaming oplever stor global vækst, og vores mål er at investere i en betydelig portefølje af gaming-selskaber. Vores engagement i Avalanche Studios viser, at vi er klar til flere substantielle og langsigtede investeringer inden for dette område,« siger Allan Mathson Hansen.

Avalanche Studios har 320 medarbejdere i Stockholm og New York. Avalanche Studios udvikler både computerspil for andre og spil, som selskabet selv udgiver. Avalanche Studios står bl.a. bag globale spil som "Just Cause", "Mad Max", "Renegade Ops" og spilserien "theHunter", der ifølge Nordisk Film har syv mio. registrerede brugere på verdensplan. 

Nordisk Films køb af Avalanche Studios bliver endeligt gennemført med udgangen af juni 2018.

BRANCHENYT
Læs også