Jarlov siger stop for udflytning af statslige arbejdspladser

Potentialet for at udflytte statslige arbejdspladser er udtømt, fastslår erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Rasmus Jarlov (K) træder som erhvervsminister ind i det regeringsudvalg, der ved årsskiftet skal komme med udspil til udvikling af hovedstaden frem mod 2030. Foto: Charlotte de la Fuente

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) trækker en streg i sandet i diskussionen om udflytning af statslige arbejdspladser. Målet er fuldt, lyder det fra den nye minister.

»Jeg kan ikke se potentialet for yderligere store udflytninger,« siger Rasmus Jarlov.

»Det skal også være fagligt forsvarligt.«

Rasmus Jarlov træder som erhvervsminister ind i det ministerudvalg, som ved årsskiftet skal komme med et udspil til udviklingen af hovedstaden frem mod 2030.

»Det er rigtigt vigtigt, at hovedstaden trives, og at alt ikke flytter ud,« siger Rasmus Jarlov.

Regeringen er netop nu i gang med at udmønte anden bølge af en storstilet udflytning af statslige arbejdspladser. Bl.a. skal de økonomiske vismænd flytte deres sekretariat fra København til Horsens, hvilket har medført højlydt kritik fra både store erhvervsorganisationer og fagbevægelsen såvel som de økonomiske vismænd selv. Kritikken er netop gået på det fagligt forsvarlige, da vismændene er dybt afhængige af økonomer med erfaring fra Finansministeriet og Nationalbanken.

Rasmus Jarlov vil dog ikke tage stilling til, om grænsen for det fagligt forsvarlige allerede er passeret med de økonomiske vismænd.

»Jeg vil ikke forholde mig til beslutninger, der er truffet før min tid,« siger han.

Dansk Folkeparti mener dog langt fra, at den sidste statslige arbejdsplads er udflyttet.

»Overhovedet ikke. Det kan sagtens komme på tale igen. Alene af den grund at huslejen ofte er meget billigere end i København, og det er jo altså borgernes penge, som vi har med at gøre,« siger finansordfører Rene Christensen (DF).

Han afviser Jarlovs begrundelse om, at potentiale er udtømt, da udflytningerne også skal være fagligt forsvarlige.

»Det er den mest tåbelige melding at komme med. Jeg er oprigtigt skuffet, hvis den nye minister mener, at der ikke findes folk uden for København med kompentencer og uddannelsesniveau til at varetage stillingerne,« siger Rene Christensen.

Læs også
Top job