»Der er ikke brækket noget«

Fuglsang styrtede på en udramatisk etape, ligesom for et år siden. Denne gang slap han med nogle mindre sår.

Der var flere styrt på etapen, selvom der blev kørt roligt på fjerde etape. Foto: AP

SARZEAU - Magnus Cort var midt i et interview ude foran Astana-bussen, da han fik øje på sin holdkammerat Jakob Fuglsang hen over skulderen.

»Du er da okay, ikke?,« spurgte han.

Det bekræftede holdkaptajnen med et smil. Men han fik en forskrækkelse og et ubehageligt flashback, da han tirsdag røg en tur i asfalten godt 50 km fra mål på en etape, der i spændingsniveau og dramatik ellers mest indbød til en lur på sofaen eller i skyggen af et fransk træ.

Et udbrud på fire mand kørte tidligt væk, og de fik lov. Det var to franskmænd og to belgiere, der tog forskud på VM-semifinalen med en intern duel. Bagved kørte feltet samlet og roligt, men pludselig lå Fuglsang og et par andre ryttere alligevel i grøftekanten.

Jeg tænkte, hvad Søren skal man gøre for at undgå det?

Jakob Fuglsang om sit styrt.

En blå bowlingkugle

»Jeg så, at der kom en blå bowlingkugle flyvende (en anden rytter, red.). Jeg nåede lige at komme forbi, men han fik fat i baghjulet, og så røg jeg også ned,« forklarede Jakob Fuglsang.

Han havde et mindre sår på begge albuer og en beskidt cykeltrøje.

»Jeg røg ikke så slemt ned. Selvfølgelig er det altid bedre at undgå. Det svier lidt på hoften og på skulderen, men der er ikke noget, der er brækket. Det er vist noget, der bare skal renses, og så er det fint nok,« sagde Jakob Fuglsang.

Kort før mål var han tæt på at blive involveret i et meget grimmere styrt, da en rytter røg på snuden foran ham.

»Det var tæt på. Der var en, der slog en kolbøtte foran mig, og så kom der en cykel flyvende, der passerede mig tæt på,« sagde Jakob Fuglsang.

Det styrt rev feltet midt over, men danskeren var i den forreste gruppe. Den belgisk-franske duel blev aflyst, da udbryderne som ventet blev hentet. Det skete præcis en kilometer før mål, og så overtog de hurtige drenge tv-skærmen. Colombianske Fernando Gaviria vandt sin anden Tour-etape.

Fuglsang var letter over at være kommet hel tilbage til holdbussen.

Styrtede for et år siden

For et år siden styrtede Fuglsang også på en lignende udramatisk etape, da det pludselig gik galt i en forplejningszone. I faldet brækkede han en knogle i hånden, og det tvang ham senere til at udgå af løbet.

Fik du flashback til sidste år?

»Ja, lidt. Jeg tænkte, hvad Søren skal man gøre for at undgå det? Så skal man sidde længere fremme, og det er ikke fordi, vi sidder langt tilbage, men så skal man også have holdet til at gøre det. Vi har måske ikke holdet til at sidde fremme i vinden dagen lang, og så må man satse lidt nogle gange,« siger Jakob Fuglsang.

Læs også
Top job