Ronaldo-anklage trykker italiensk fodboldaktie ned mod rød uge

Christiano Ronaldo beskyldes for at have forgrebet sig på en amerikansk kvinde i Las Vegas i 2009. Det får aktien i fodboldklubben Juventus til at dykke fredag. Foto: Martin Meissner

Aktien i den italienske fodboldklub Juventus fortsætter en generelt skidt periode ved fredag at falde 5,8 pct. til 1,245 euro.

Siden slutningen af sidste uge har der kun været kurstab for aktien i klubben, der også er kendt som "Den Gamle Dame". Onsdag i sidste uge var således den seneste dag med kursstigning, og her lukkede aktien i 1,539 euro.

Årsagen til den seneste tids kursfald bliver af flere markedsiagttagere udpeget til at være anklagen mod Juventus' portugisiske stjernespiller, Cristiano Ronaldo, som ifølge den amerikanske kvinde Kathryn Mayorga skal have voldtaget hende på et hotel i Las Vegas i 2009.

Politiet i spillebyen genåbnede tirsdag efterforskningen, efter at hun i et interview med det tyske magasin Der Spiegel stod frem med sin beskyldning.

Cristiano Ronaldo har på Twitter blankt afvist at være skyldig i sagen.

- Voldtægt er en afskyelig forbrydelse, der går imod, hvem jeg er, og alt jeg tror på. Jeg har ren samvittighed, og derfor kan jeg med sindsro afvente resultaterne af alle undersøgelser, skriver fodboldspilleren.

Torsdag oplyste sportsudstyrsfirmaet Nike, at man er "dybt bekymret" over beskyldningerne.

Portugiseren har en langtidsaftale med det amerikanske firma, som ifølge The Guardian har en værdi svarende til næsten 6,5 mia. kr.

Læs også