Nina Groes' passion for diversitet kommer fra farmor

40 år fredag: Den tidligere Kvinfo-direktør Nina Groes har altid været optaget af diversitet og ligestilling.

Nina Groes har i en årrække vist sig som en af de skarpeste debattører herhjemme.  Hendes mærkesager er ligestilling og diversitet.
Arkivfoto: Olafur Steinar Gestsson

Nina Groes var en drengepige, da hun var barn.

Hun kunne mærke, at hun med sit korte hår og slåskampene med drengene i frikvarteret faldt uden for den traditionelle opfattelse af en pige.

Ligestillings- og diversitetsdebatten har altid optaget den forhenværende direktør i Kvinfo.

At man kan rykke med kønsrollerne har hun set og lært af sin farmor, der kan anses som en kvindelig pioner fra efterkrigstiden.

»Min farmor, Lis Groes, var en af de første kvindelige ministre i Danmark, og på den måde har jeg fået det ind med modermælken, at man kan rykke på forestillinger om kønsrollerne,« fortæller hun.

Nina Groes var direktør i Kvinfo, indtil hun sagde sit job op i 2017. Det betyder dog ikke, at kampen for diversitet var slut.

»Jeg havde lyst til at skabe mit eget og lave noget, der var 100 pct. privatfinansieret, da det er en anden måde at arbejde på. Der er brug for indfald fra både det offentlige og private, og jeg havde lyst til at gå den private vej nu,« siger Nina Groes.

Gift med politiker

Hun startede derfor interesseorganisationen Divers, der i partnerskab med arbejdsmarkedets parter vil skabe mere diversitet på uddannelser og i virksomheder.

Divers’ første projekt, Bossladies, blev sat i søen i september. Det skal få flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen.

Nina Groes er uddannet cand. scient. adm. fra Roskilde Universitet i 2007. Ved siden af Divers driver hun strategibureauet Groes, som blev oprettet og ledet af hende selv fra 2017.

Nina Groes bor i København sammen med Magnus Heunicke, der er folketingsmedlem for Socialdemokratiet. De har døtrene Ella og Rakel.

Læs også
Top job