Mistænkt mand i svindelsag er sigtet for at modtage millioner

Den svindelsigtede Britta Nielsen overførte ifølge sigtelse penge til en nu hælerisigtet mand.

Mads Claus Rasmussen

En dansk mand, som tirsdag aften blev anholdt på vej ud af Johannesburg International Airport i Sydafrika, modtog værdier, herunder ejendomme og penge, for mindst 3,6 mio. kr. af den svindelmistænkte Anna Britta Troelsgaard Nielsen.

Det viser den internationale arrestordre, som førte til, at fælden klappede, og manden nu kræves udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

Den anholdte 38-årige mand er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have brugt nogle af de mindst 111 mio. kr., som Britta Nielsen mistænkes for at have svindlet for.

Ifølge arrestordren, som TV2 oplyser at være i besiddelse af, skal Britta Nielsen have overført 2,8 mio. kr. til manden i perioden fra februar 2008 til juni 2018.

Desuden skal hun have givet manden to jordlodder med dertilhørende bygninger til en værdi af mindst 380.000 kr. i Sydafrika. Jordlodder, der er tilknyttet et område, hvor Britta Nielsen selv har købt ejendom.

Manden nægter sig skyldig. Ekstra Bladet har opsøgt ham i fængslet i Sydafrika, hvor han er varetægtsfængslet, og til mediet forklarer han, at han troede, at pengene var skaffet til veje på lovlig vis.

Jyllands-Posten kan ikke gengive mandens forklaring mere præcist eller hans tilknytning til Britta Nielsen, da det formentlig vil indebære en overtrædelse af det navneforbud, han er beskyttet af.

Manden er sammen med to kvinder sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have nydt godt af nogle af de penge, som Britta Nielsen sigtes for at have svindet for siden 2002.

Læs også
Top job