Prisen på vestdansk politiskole har fået endnu et hug op

552 mio. kr. Det er prisen på politiskolen i Vejle.

Den tidligere sygeplejeskole i Vejle er ved at blive ombygget til politiskole.

Den nye politiskole i Vejle er steget i pris.

Da regeringen for to år siden meldte ud, at den ville placere en ny politiskole i Herning, strittede Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet imod. De to partier ville hellere placere skolen i en eksisterende bygning, for her ville skolen kunne blive hurtigere færdig, og den ville være billigere, lød argumenterne.

Efter et langstrakt forløb blev skolen placeret i den tidligere sygeplejeskole i Vejle, men hurtigt stod det dog klart - trods Vejle-borgmesterens løfte om, at der blot skulle støvsuges og sættes møbler ind - at sygeplejeskolen både skulle om- og udbygges.

I øjeblikket er forventningen, at skolen står klar i 2020. Det samme ville en nybygget skole - ifølge de daværende forventninger - have gjort.

Et fatamorgana

Og nu viser et aktstykke fra Folketingets finansudvalg, at prisen på at om- og tilbygge den gamle politiskole også har ændret sig.

Da skolen skulle placeres, skete det med udgangspunkt i en rapport fra Bygningsstyrelsen, hvoraf det fremgik, at nybyg ville koste 552 mio. kr., mens en ombygning i Vejle ville koste 266 mio. kr.

»I mine øjne er nybyggeri et fatamorgana. For det første på grund af prisen på omkring 550 mio. kr. Jeg forstår ikke, hvordan regeringen vil finansiere det,« sagde Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, dengang.

Nu viser det sig dog, at Kofod og resten af Folketinget er nødt til at trække 552 mio. kr. op af lommen. For godt et år siden stod det klart, at politiskolen ville komme til at koste omkring 500 mio. kr. - bl.a. af den grund, at man også ville bygge overnatningsfaciliteter - og i aktstykket fremgår det nu, at »den samlede om- og tilbygning inkl. særinstallationer udgør 552,0 mio. kr.«

I aktstykket oplyses det desuden, at der i Vejle-budgettet er afsat 107,4 mio. kr. til særinstallationer - herunder bytræningscenter.

I nybyg-prisen var denne udgift ikke medtaget.

Læs også