Jeppe Morells afbud skuffede Mogens Palle: Næste kamp er en uvis størrelse

Næste kamp er en uvis faktor for Jeppe Morell, som stadig ikke har talt med Mogens Palle siden aflysningen af seneste kamp.

29-årige Jeppe Morell har 11 professionelle kampe bag sig. Den 12. af slagsen har dog udviklet sig til en omstændelig affære. Arkivfoto: Jakob Jørgensen.

Det skulle have været karrierens hidtil største kamp, men i sidste ende var Jeppe Morell slet ikke i ringen, da promotor Mogens Palle i forrige weekend afholdt stævne for sine boksere.

»Jeg ærgrer mig rigtigt meget, men fortrydelse er ikke et ord, jeg vil bruge om det. Jeg har et princip om mine forberedelser,« siger Jeppe Morell.

Det var problemer med at få sparringspartneren Patrick Mendy frem tidsnok til at træne ordentligt inden mødet med Dmitrii Chudinov, der fik Morell til at melde afbud. På lettere bizar vis kom Chudinov dog i ringen alligevel, da promotor Mogens Palle valgte at hyre netop Mendy ind til kampen. En kamp, som Mendy vandt.

Man er nødt til at gå ud fra, at ens modstander møder op i sin bedste form nogensinde, og at man kan slå ham alligevel.

Jeppe Morell

Kampen skulle have været 29-årige Jeppe Morells første, siden han i september vandt over en argentinsk bokser, men i stedet ser det nu ud til, at aarhusianeren må vente til næste år med at få sin 12. professionelle kamp.

»Det er op til Mogens Palle, hvornår det bliver. Men jeg vil umiddelbart tro, at det bliver i starten af 2019,« siger Jeppe Morell, som mandag atter begyndte med skemalagt træning efter den aflyste kamp.

Uenigheder om sparring

Promotoren selv har dog ikke noget klart bud på, hvornår eller mod hvem Morell skal bokse næste gang. Indtil videre har der heller ikke været direkte kontakt mellem de to parter efter aflysningen. Kun gennem Morells træner, Thomas Povlsen, har der været samtale.

»Jeg ved ikke, hvad planen er lige nu. Som sagt har vi ikke talt sammen. Jeg var lidt skuffet over, at han meldte afbud og ikke kom til København for at sparre i stedet. Han er i top-100, og der er ikke for mange stævner i forvejen, så når han melder afbud efter at have trænet i to måneder, synes jeg, det er svagt,« siger Mogens Palle.

Han og Jeppe Morell har ikke helt samme opfattelse af det heller ikke helt ligetil forløb omkring sparring, der mundede ud i afbuddet.

Morell holder således fortsat på, at de muligheder, der var på bordet om blandt andet sparring med cruiservægteren Ditlev Rossing, ikke var tilstrækkelige til at forberede ham. Palle mener omvendt, at et ophold i København havde været godt nok.

Spurgt direkte, om der er risiko for, at uenigheden kan koste samarbejdet mellem parterne, understreger Mogens Palle dog, at det ikke er på tale.

Ærgrelse er dog en følelse, de kan blive enige om.

»Om det kan skade hans karriere, kan jeg ikke sige. Men det havde i hvert fald gavnet den, hvis han havde vundet over Chudinov. Det er en merit, der også ville blive lagt mærke til i udlandet og hos dem, der udfærdiger ranglisterne. Det havde været et skridt på vejen,« siger Mogens Palle.

Jeppe Morell

Alder: 29 år

Vægtklasse: Let sværvægt

Kampe: 11: 9 vundne, 2 tabte

Placering på Boxrec’ rangliste: 75

Seneste kamp: 15. september: Vinder på point over Ruben Eduardo Costa

Næste kamp: Endnu uvist

Snarlig triumf

Jeppe Morell fulgte fra hjemmet i Aarhus med i kampen, da Mendy endte med tage den sejr, der ellers kunne have været Morells egen. På dagen kunne han se russiske Chudinov være et stykke fra topform, men det får fortsat ikke aarhusianeren til at fortryde sit valg.

»Man er nødt til at gå ud fra, at ens modstander møder op i sin bedste form nogensinde, og at man kan slå ham alligevel. Hvis der er noget i forberedelsen, som gør, at jeg ikke ved, hvordan jeg selv står på kampdagen, så er jeg ikke tilfreds. At Chudinov mødte op og ikke var helt tiptop, er ikke noget, man kan satse på,« siger Morell, som nu har fokus på næste kamp på trods af usikkerheden om den:

»Jeg ærgrer mig stadig. Men så snart jeg står med armene over hovedet og har vundet næste kamp, så er der ikke nogen, der husker det her forløb. Jeg bliver nødt til at have fokus på det næste.«

Læs også
Top job