»En mærkelig kamp« om flere mio. kr.

FCK skal både vinde og håbe på en særlig hjælp fra et russisk storhold for at klare sig videre i Europa League.

»Hvis vi i løbet af anden halvleg får en besked om, at Zenit er foran 1-0, vil det nok blive en mærkelig kamp, for så vil begge hold vide, at de bare skal vinde for at gå videre. Det hele kommer meget an på kampen i Prag,« sagde FCK-manager Ståle Solbakken på onsdagens pressemøde. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det bliver den slags fodboldkamp, der kan få tilskuere, trænere og spillere til at opføre sig som en ualmindeligt matematikinteresseret skoleklasse.

Ét af regnestykkerne er egentlig ganske simpelt: Torsdag aften kan FCK kvalificere sig til sekstendedelsfinalerne i Europa League og dermed hente mindst 7,45 mio. kr.

Den vigtigste ligning er anderledes svær at få til at gå op: Danskerne skal vinde den sidste gruppekamp over franske Bordeaux, mens Slavia Prag skal tabe det andet opgør i gruppe C hjemme mod Zenit, der allerede har sikret sig førstepladsen.

Omvendt kan Bordeaux sikre sig gruppens andenplads med en sejr, hvis Zenit vinder over Slavia Prag.

Eller sagt på en anden måde:

»Hvis vi i løbet af anden halvleg får en besked om, at Zenit er foran 1-0, vil det nok blive en mærkelig kamp, for så vil begge hold vide, at de bare skal jagte en sejr for at gå videre. Det hele kommer meget an på kampen i Prag,« sagde FCK-manager Ståle Solbakken på onsdagens pressemøde.

Og hvad så, hvis Zenit stiller op med et reservespækket mandskab? Så håber både Ståle Solbakken og FCK-backen Nicolai Boilesen, at holdet vil være præget af sultne spillere, der vil prøve at gribe chancen.

»Uanset hvad spiller man altid for at vinde,« opsummerede Nicolai Boilesen.

Mens der vil blive regnet løs i både Prag og København torsdag aften, vil der være et par cifre, der ikke rykker sig særligt meget, spår Ståle Solbakken:

»Der kommer formentlig meget få mål i begge kampe. Holdene i gruppen har været meget lige, men Zenit har været dygtige til at få marginalerne over på deres side«.

Det håber han og FCK, at russerne vil være igen torsdag aften, når begge kampe går i gang kl. 21.

BRANCHENYT
Læs også