Forskere har fået millioner til stor undersøgelse af sugardating

Sugardating er blevet populært i Danmark, men hvorfor? Velux-Fonden har bevilget 4,9 mio. kr. til at forske i fænomenet.

Sugardating er i vækst i Danmark, men handler det om penge, grænsesøgning eller jagten på anerkendelse, når mænd og kvinder køber og sælger nærvær og sex? Det skal der nu forskes i. Arkivfoto:  Charlotte de la Fuente

Den ene er blevet sexarbejder, den anden gør det for spændingens skyld – og så er der ham på 50 år, som kun er interesseret i kvinder på 20.
Sådan lød nogle af de vidt forskellige bevæggrunde for at dyrke sugardating, da Jyllands-Posten i begyndelsen af 2018 i en artikelserie satte fokus på et fænomen, der tilsyneladende bliver dyrket af flere og flere danskere.
Alt det skal nu granskes tilbundsgående. Reden Ung har sammen med forskere fra RUC og Aarhus Universitet fået 4,9 mio kr. fra Velux-Fonden til et stort forskningsprojekt om sugardating blandt unge.
Sugardating har fået stor opmærksomhed i den danske offentlighed de senere år, og antallet af profiler på danske sugardating-hjemmesider er som omtalt i Jyllands-Posten steget kraftigt.

Samtidigt får rådgivninger som Reden Ung stadigt flere henvendelser fra unge, der oplever problemer i forbindelse med sugardating, bl.a. social isolation, stigmatisering og afhængighed af penge, gaver og opmærksomhed. ..

BRANCHENYT
Læs også