Danmarks største stjerne melder sig helt VM-klar

Mikkel Hansen er klar til VM. Men skader driller stadig landstræneren.

Mikkel Hansen mødte mandag ind i VM-lejren, men træningen var aflyst på grund af for mange skader. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Danske håndboldfans, medspillere og ikke mindst landstræner Nikolaj Jacobsen kan slette et af de største VM-hovedbrud.

Holdets absolutte stjerne, Mikkel Hansen, er tilbage i landsholdslejren, og han melder sig helt klar til VM, der begynder på torsdag, når Danmark møder Chile i Royal Arena i København.

Mandag sluttede Mikkel Hansen sig til de øvrige landsholdsspillere på et hotel i København. Mikkel Hansen missede Danmarks to testkampe imod Ungarn. Han tilbragte fridagene sammen med familien, der i løbet af weekenden voksede fra to til tre, da sønnen Eddie Max kom til verden.

Alt er gået efter planen, og derfor er Mikkel Hansen til rådighed i fuldt omfang under VM.

Der venter en stor opgave, men først og fremmest en kæmpe oplevelse.

Mikkel Hansen

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke fyldte. Det at få en søn, at få et barn er kæmpe, kæmpe stort. Vi er ekstremt lykkelige begge to, ja faktisk alle tre, fordi han har opført sig godt indtil nu,« siger Mikkel Hansen.

Danmark er en af favoritterne til VM. Faktisk er holdet bookmakernes favorit til at gå hele vejen. Det vil i givet fald være første gang, at Danmark vinder VM. Mikkel Hansen har glædet sig til dette mesterskab i flere år.

Jeg kan holde fokus

»Der venter en stor opgave, men først og fremmest en kæmpe oplevelse. Det at spille på hjemmebane, og så ovenikøbet et VM, er en kæmpe, kæmpe oplevelse. Så jeg tror ikke, at man skal være så bekymret for, om jeg kan holde fokus på at spille håndbold. Det bliver selvfølgelig anderledes, fordi jeg de andre gange har kunnet fokusere 100 pct. på mig selv og holdet. Denne gang vil jeg også gerne have lidt tid sammen med familien,« siger Mikkel Hansen.

Han tror dog ikke, at familieforøgelsen kommer til at tage fokus væk fra det kommende mesterskab, selvom han undervejs i slutrunden, når det er muligt, vil tilbringe tid sammen med familien.

»Det er klart, at det optimale havde været, hvis jeg kunne hive en hel måned ud af kalenderen, så vi kunne være sammen, men jeg er selvfølgelig også klar over, hvad der er i vente, og glæder mig også til det,« siger Mikkel Hansen.

Træningen blev aflyst

Den danske lejr er fortsat plaget af småskader. Faktisk så mange, at landstræner Nikolaj Jacobsen mandag valgte at aflyse holdets træning, fordi der var for mange spillere med småskavanker. Størst usikkerhed er der omkring bagspilleren Nikolaj Markussen, der udgik med en fodskade i søndagens opgør.

Danmark indleder med svage modstandere som Chile, Tunesien og Saudi-Arabien, inden Norge venter som den absolutte test i den afsluttende gruppekamp.

Er det en fordel, at I kan spille jer i form i de første VM-kampe, når I har haft en del småskader og afbud i de to testkampe?

»Det er umuligt at svare på. Måske vil det vise sig som en fordel, men omvendt kan det også være, at det ville have været bedre at møde Norge i den første kamp, hvor holdet ikke er spillet sammen,« siger fløjspilleren Hans Lindberg, der selv gik glip af de to testkampe imod Ungarn på grund af en muskelskade, men ventes klar til mesterskabets første kamp.

BRANCHENYT
Læs også