Stjernerne fik hvile i uskøn dansk storsejr

Danmark tog den tredje VM-sejr i træk, men præstationen mod Saudi-Arabien var langt fra overbevisende.

De danske håndboldherrer slog mandag aften Saudi-Arabien og tog deres tredje sejr under VM. Foto: Jens Dresling

Det vil være forkælet at være direkte sur og vrissen over en sejr på 12 mål i en VM-kamp, men mon ikke der alligevel er en anelse ærgrelse og småirritation på landsholdets spillerhotel i Herning i aften?

Håbet var at fortsætte den lange optur fra de foregående to VM-storsejre, men succesen var ikke ubetinget i kampen mod gruppens svageste hold.

Ikke desto mindre endte det med en dansk sejr på 34-22 over Saudi-Arabien i en kamp, hvor Danmark indledte med fem nye spillere i startopstillingen og knap 1.000 landskampe på bænken.

Danmark - Saudi-Arabien 34-22 (17-11)

Topscorer Danmark: Magnus Landin, 7

Topscorer Saudi-Arabien: Mojtaba Alsalem, 4

Diskvalifikation: Mahdi Alsalem, Saudi-Arabien

Stillingen undervejs: 1-2, 5-5, 9-5, 15-10, 18-16, 25-17, 29-18,


Sejren var der aldrig tvivl om, men klasseforskellen taget i betragtning leverede Danmark i de første 35 minutter en særdeles lunken præstation. Nok var der seks mål til forskel ved pausen, men lad os lige huske på, at Saudi-Arabien er et af turneringens absolut dårligste hold.

Landsholdet fra Mellemøsten er aldrig gået videre fra sin pulje ved et verdensmesterskab, og holdet har kun vundet tre ud af i alt 42 VM-kampe på lidt over 20 år. Det var bare ikke til at se.

Saudiaraberne scorede bl.a. på vip i feltet og pressede i perioder Danmark så meget, at Nikolaj Jacobsen fik røde kinder af raseri. Især Fahad Alfarhan gjorde sit for drille værterne. Ikke alt lykkedes for den spinkle playmaker med de hurtige fødder og spændende intentioner, men han gav den et forsøg over for de danske muskelmænd.

Generelt havde Saudi-Arabien stor ære af kampen. Det skyldtes også, at vildskaben, energien og effektiviteten længe var ikkeeksisterende i den danske lejr. Et par interessante kendelser fra det franske dommerpar gjorde heller ikke stemningen bedre i Jyske Bank Boxen, der i perioder syntes at være ramt af tømmermænd.

Stemningen var glimrende, bevares, men den nåede ikke højderne fra de foregående kampe. Flere sæder på langsiden var tomme, og ståtribunen bag mål var kun halvt fyldt.

Det var et godt billede på en dag, hvor der skulle kæmpes lidt ekstra for tingene. Det lykkedes Nikolaj Øris bedst med. BSV-spilleren blev natten til mandag far for anden gang, men det forhindrede ham ikke at stille til start. Faktisk var han bedste dansker før pausen.

Til gengæld levede flere danske spillere slet ikke op til det forventede niveau. Nikolaj Markussen var eksempelvis udset til en stor rolle, men efter ét mål på fem forsøg blev backen hevet ud til fordel for Rasmus Lauge.

Den normalt så stabile reservekeeper Jannick Green ramte heller ikke dagen, og derfor måtte Niklas Landin i begyndelsen af anden halvleg afbryde sit hvil på bænken, da Saudi-Arabien pludselig kun var to mål efter. I samme sekvens blev Mikkel Hansen sendt på banen i en enkelt overtalssituation.

Gæt selv om Jyske Bank Boxen rystede af begejstring, da Landin og Hansen entrerede banen samtidig. Men for Nikolaj Jacobsen var der bestemt ikke tale om ren lykke. Det var med garanti ønsket, at hans suveræne trio – Landin, Hansen og Lauge – skulle hvile sig så meget som muligt.

Helt som forventet rykkede Danmark igen afgørende fra. Magnus Landin blev sendt frem som spydspids i en mere offensiv forsvarsformation, og det kvalte hurtigt saudiaraberne, der måtte slippe grebet med 20 minutter igen.

Derfra blev det igen en dansk målfest, hvor bl.a. Nikolaj Markussen tog revanche med mål og assists, mens et par Kim Larsen-hits fik tilskuerne til at bryde ud i fællessang.

Danmark spiller igen allerede tirsdag aften. Her er modstanderen Østrig kl. 20.45.

BRANCHENYT
Læs også