Ryan Air overvejer at overtage dele af Thomas Cook

Thomas Cook Airlines er ejet af Thomas Cook Group og beskæftiger omkring 22.000 ansatte. Foto: Arne Dedert/AP

Det irske lavpris-flyselskab overvejer at købe sig ind i det britiske flyselskab Thomas Cook.

Det skriver Financial Times.

Køb af dele af Thomas Cook er betinget af, at ingen andre kommer med et bud på køb af hele Thomas Cook-virksomheden. Ryanair er nemlig kun interesserede i fusions- eller konsolideringsløsninger, siger marketingsdirektør for Ryanair, Kenny Jacobs.

»Hvis det skulle ske, at Thomas Cook bliver opdelt, er vi så interesserede i åbninger i visse lufthavne? Det er vi,« siger han til Finanical Times.

Kenny Jacbos har tidligere udtalt, at Ryanair har fundet fusion eller konsilodering mere interessant end at opkøbe én stor virksomhed.

Han har også nævnt, at det kunne inkludere at købe fra det Berlin-baserede flyselskabn Germania, hvis flyvninger ophørte i sidste uge. Til gengæld er virksomheden på ingen måde interesseret i konkurrenten Norwegian, lyder det.

Ryanair hapser alle aktier i østrigsk lavprisselskab i hastig vækst

Thomas Cook råder over 103 fly, hvoraf en fjerdedel står for langdistance-flyvninger. Lufthansa har også vist interesse i at opkøbe netop langdistance-flyvningerne i Thomas Cook’s tyske afdeling, der er blevet sat til salg efter et skuffende resultat.

Kenny Jacobs forudser endnu flere problemer i de højere luftlag end sidste år, som ellers havde de mest markante problemer, der er rapporteret. Dette skyldtes længerevarende problemer med lufttrafik-kontrollører i Europa.

»Jeg er sikker på, at de franske lufttrafik-kontrollører begynder at strejke til maj, som de plejer. Italienerne følger sikkert også trop,« siger Kenny Jacobs til Financial Times.

Han peger også på mangel på arbejdskraft i Tyskland og sidste uges strejker i Belgien som mulige problemer.

Storstrejke lukker Belgiens luftrum tirsdag

Sidste år steg forsinkelser på flytrafik til 19,1 minutter, hvilket var dobbelt så meget som året før.

Den gennemsnitlige forsinkelse på fly var 1,73 minutter, der er væsentligt over EU’s mål om forsinkelser på maksimalt 30 sekunder.

BRANCHENYT
Læs også