De er ambassadører for dansk design

Franskmændene er så vilde med dansk hygge, at de fleste møbel- og interiørbutikker har dansk design repræsenteret. Pernille Le Marc og hendes franske mand Florent Le Marc har slået sig ned som formidlere af dansk design i Paris.

Den fælles interesse for design har været katalysator for, at Florent og Pernille Le Marc har valgt at etablere deres eget pressebureau med speciale i dansk design i Paris, hvor de bor. Foto: PR Florent Le Marc Pernille Le Marc

Dansk design er eftertragtet mange steder i verden, og især franskmændene har en stor forkærlighed for dansk møbeldesign, som i disse år oplever en stor interesse.

»Siden udgivelsen af bogen ”Lykkelig som en dansker” af Malene Rydahl i 2012, som lå på bestsellerlisten – og blev kåret som ”Årets mest optimistiske bog” – i Frankrig, har der været stort fokus på dansk hygge og livsstil. Det virker, som om franskmændene er på jagt efter en mere klart defineret møbelstil end deres egen, da mange franskmænd har svært ved at forklare, hvad fransk design vil sige. Her kan den danske møbelstil med et miks af god æstetik og godt håndværk tilsyneladende dække et behov,« siger den 29-årige Pernille Le Marc, der gennem de senere år – efter etableringen af eget pressebureau specialiseret i design – har fungeret som dansk ekspertkilde til franske medier, når det gælder skandinavisk livsstil og møbler. ..

BRANCHENYT
Læs også