Formuepleje: Derfor er alles øjne rettet mod G20-topmødet i weekenden

Otto Friedrichsen, aktiestrateg, Formuepleje Management.

G20-topmødet i weekenden hvor USA's præsident, Donald Trump, og hans kinesiske sidestykke Xi Jinping skal mødes, kommer til at være meget vigtigt, i forhold til hvordan markedet fremadrettet skal agere.

Aktiechef i Formuepleje Otto Friedrichsen tror dog ikke på en endelig løsning, når de to præsidenter mødes natten til lørdag danske tid i Osaka i Japan.

- Vores overordnede scenarie er, at der på sigt bliver fundet en løsning på handelskonflikten mellem USA og Kina. Vi regner ikke med, at der kommer en forkromet løsning her i weekenden. Det vigtigste i forhold til de to præsidenter er, at de er i dialog, så vi kommer til at se en eller anden form for løsning fremadrettet, siger Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

Ifølge aktiechefen er det et scenarie, som markedet venter, og reaktionen fra de finansielle markeder vil dermed være begrænset, når børserne rundt om i verden åbner mandag morgen.

- Det scenarie læner vi os op af på kort sigt, men også på lang sigt, forklarer han.

Der er også andre scenarier på spil, når de to præsidenter skal diskutere den verserende handelskrig. Hvis det skulle ske, at en løsning bliver fundet, vil det betyde stigende aktier og renter mandag, da det ikke er et scenarie, som markedet regner med, vurderer aktiechefen.

Derfor er alles øjne også rettet mod mødet i weekenden, da intet scenarierne kan udelukkes. Hvis det sker, at to præsidenter står i hver sit hjørne, så vil aktierne komme under pres, mens renterne vil fortsætte mod lavere niveauer.

EFTERSPIL EFTER MØDET

Formueplejes aktiechef vurderer, at der efter mødet i det længere løb stadig vil være en usikkerhed, omkring hvad forhandlingerne vil munde ud i på længere sigt. Derfor vil markedet være afhængig af de udmeldinger, der kommer i månederne efter. Der er nemlig kun to scenarier tilbage i det lange løb.

- Enten kommer der en løsning, ellers gør der ikke. Vores holdning er, at der kommer en aftale på længere sigt, som sætter rammen for, hvordan samhandlen skal være, og hvordan man håndtere it-rettighederne eksempelvis med Huawei, siger Otto Friedrichsen.

- Markedet være meget afhængig af, hvad der kommer ud af meldinger fra mødet. Det tyder på, at der fortsat er nogle knaster, og når der kommer meldinger ud løbende, vil markedet reagere på det, fortsætter han.

BRANCHENYT
Læs også