Valuta: Udsigt til mulig lempeligere pengepolitik svækker pundet

Det britiske pund er i modvind fredag, efter at en af direktørerne i landets centralbank, Bank of England, har åbnet op for, at en rentenedsættelse kan blive nødvendig med usikkerheden omkring brexit.

Der er Michael Saunders, der er medlem af rentekomitéen i BoE, som fredag på et møde i Barnsley har sagt, at han mener, at det kan blive nødvendigt med lavere renter, hvis usikkerheden omkring landets udtræden af EU varer ved.

- Det er nye toner fra Saunders, der inden for det seneste år flere gange har advaret om, at renten kan være på vej op i Storbritannien, vurderer Kim Blindbæk, der er makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Storbritannien står til at forlade EU 31. oktober, men der er endnu ikke en aftale på plads omkring dette.

For et par uger siden fik oppositionen dog vedtaget, at der skal anmodes om en udsættelse, hvis ikke regeringen senest 19. oktober er kommet tilbage med en aftale, som er forhandlet med EU.

Næste mulighed, centralbanken har for at sænke den ledende rente, der i øjeblikket er på 0,75 pct., er 7. november, når det næste rentemøde afholdes. Kim Blindbæk vurderer, at centralbanken vil sænke renten inden for det kommende halve år:

- Opbremsningen i Storbritannien kan gøre det nødvendigt for Bank of England at sende en vitaminindsprøjtning ind i økonomien igennem en rentenedsættelse, lyder det fra Kim Blindbæk.

Fredag ved middagstid er pund svækket til 1,2287 dollar stykket mod 1,2362 dollar torsdag eftermiddag. For en uge siden kostede et pund 1,2485 dollar.

Euro koster fredag 1,0927 dollar mod 1,0941 dollar torsdag eftermiddag, mens dollar står i 108,05 yen mod 107,61 yen torsdag.

BRANCHENYT
Læs også