Valentine's Day på vej mod rekord i USA - så meget bruger hver person

Årets mest romantiske dag ser ud til at blive en rekorddyr affære for amerikanerne, hvis vi skal tro en detailundersøgelse.

Kærlighed for køtere. Som optakt til Valentine's Day er der blevet arrangeret massevielser af hunde. Foto: Martin Mejia/AP

Kærligheden kan overvinde alt. Også virusfrygt og valgflæsk.

Det må være konklusionen i USA denne fredag, for meget tyder på, at forbruget på Valentine’s Day ikke lader sig dæmpe af hverken den allestedsnærværende coronavirus eller af det demokratiske valgcirkus.

Det totale salg af blomster, chokolade, lingeri, gastronomi og andre romantiske gaver forventes i staterne at stige med intet mindre end 32 pct. til 27,4 mia. dollars sammenlignet med de rekordhøje 20,7 mia. dollars i 2019, fremgår det af et estimat fra National Retail Federation.

Det skriver Bloomberg.

Estimatet beror slet og ret på en rundspørge blandt et repræsentativt udsnit af amerikanerne, hvor en højere andel end tidligere ikke alene har i sinde at spendere penge på valentinsgaver, men også er parat til at hive endnu flere dollarsedler op af pungen end sædvanligvis.

Det betyder efter alt at dømme, at amerikanerne i snit vil bruge næsten 200 dollars på at markere den 14. februar, der jo også er begunstiget af at falde på en fredag i år.

BRANCHENYT
Læs også