Officielt: Så er fremtiden på plads for EM i fodbold

Det europæiske fodboldforbund har truffet beslutningen efter et krisemøde.

De danske landsholdsspillere efter 1-1 kampen ude mod Irland, der sikrede pladsen ved EM 2020. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

Nu skal vi vænne os til at kalde det for ”EM 2021”.

Slutrunden for Europas bedste fodboldlandshold er blevet udskudt et år og skal nu afvikles i sommeren 2021.

Det er et faktum efter tirsdagens krisemøde blandt det europæiske fodboldforbund Uefas 55 medlemslande.

Beslutningen er blevet truffet af Uefas eksekutivkomite og blev i første omgang afsløret af det norske fodboldforbund.

Slutrunden vil blive afviklet fra den 11. juni til den 11. juli, lyder det fra det norske forbund.

Siden da har landstræneren for Danmark, Åge Hareide, udtalt, at »DBU (det danske fodboldforbund, red.) har orienteret mig om Uefas beslutning om at udskyde EM til næste år«. Det betyder samtidig, at nordmanden anser sin tid som dansk landstræner som afsluttet, da hans kontrakt løber ud til sommer.

»Der er ikke så meget at tænke på lige nu. Min kontrakt løber ud, og sådan er det. I den her tid er der andre, som er i en meget sværere situation end mig. Folk er syge, folk mister deres arbejdspladser og kan risikere, at deres livsværk ender i gruset. I den sammenhæng er jeg blot ærgerlig, men der er ikke noget, jeg kan gøre ved det«, siger Åge Hareide til Ritzau.

EM-slutrunden skal for første gang afvikles i 12 forskellige byer rundt om i Europa, heriblandt i Italien og Spanien, der i øjeblikket er nogle af de hårdest ramte lande i forhold til dødsfald og antal smittede med coronavirussen.

Også i København skal der afvikles fire kampe – tre gruppekampe med Danmark som den ene deltager og en 1/8-finale.

Inden mødet var der pres på fra klubholdene, der i øjeblikket har fået suspenderes deres ligaer og derfor kan få svært ved at afvikle resten af sæsonen inden EM, som efter planen skulle begynde den 12. juni og varer en måned frem i år.

Tirsdag formiddag kom det frem, at Uefa har annulleret bookingen af det danske landsholds ophold på Marienlyst Strandhotel i Helsingør, hvor de danske spillere ellers skulle have ladet op til slutrunden i juni.

Samtidig havde direktøren for CPH Hotel i DGI Byen afsløret over for B.T., at Uefa allerede i sidste uge havde annulleret sin booking på hotellet i det centrale København.

BRANCHENYT
Læs også