Forside

Aktier/åbning: Ørsted og Demant flyver højest i grønt marked

Investorerne kan tirsdag se en solid overvægt af grønt på det danske aktiemarked, hvor Ørsted og Demant er flyvende efter løftede anbefalinger.

Det danske C25-indeks ligger efter et kvarters handel tirsdag 1,9 pct. højere i 1173,65, og det følger dermed den positive udvikling i resten af Europa, hvor det tyske DAX-indeks stiger med 1,6 pct.

Stemningen er tirsdag understøttet af bedre end ventede nøgletal fra Kina, hvor både importen og eksporten i marts er landet betydeligt over analytikernes forventninger.

Ørsted bliver sendt op med 6,6 pct. til 698 kr., efter at den britiske storbank HSBC har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet på 775 kr. står fortsat ved magt.

Demant er også blevet mere populær i Danske Bank, der har løftet sin anbefaling på høreapparataktien til "køb" fra "hold" med et kursmål, som er hævet til 200 kr. fra 165 kr. Demant-aktien skyder i vejret med 5,3 pct. til 159 kr.

GN er ligeledes kommet i positivt lys grundet nyt fra analysefronten. Amerikanske Jefferies har nemlig - ifølge Bloomberg News - fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold". Kursmålet er sænket til 375 kr. fra 400 kr. GN Store Nord-aktien åbner med et plus på 3,2 pct. i 326,70 kr.

Bavarian Nordic har hos selvsamme Jefferies fået løftet sit kursmål til 290 kr. fra 261 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" hos det amerikanske finanshus. Bavarian Nordic-aktien bliver sendt op med 6,1 pct. til 143 kr.

Tryg har sammen med Topdanmark fået sænket kursmålet hos Credit Suisse. For Tryg er der skruet ned til 133 kr. fra 156 kr., mens Topdanmarks kursmål er reduceret til 204 kr. fra 232 kr. Anbefalingen af de to forsikringsselskaber er fortsat "underperform". Tryg-aktien stiger med 0,9 pct. til 186,70 kr., og Topdanmark løftes 1,4 pct. til 297,60 kr.

Medicinalaktierne hænger tirsdag lidt i bremsen, hvor Novo Nordisk-aktien falder med 1,1 pct., og Lundbeck-aktien falder 0,8 pct. til 217,40 kr.

Bernstein har sænket kursmålet for Lundbeck-aktien til 275 kr. fra 300 kr. Anbefalingen er fortsat "market perform", fremgår det hos Bloomberg News.

Genmab-aktien løftes 2,6 pct. til 1503,50 kr. Genmabs samarbejdspartner Johnson & Johnson leverer tirsdag over middag sit regnskab for første kvartal, hvilket også giver salgstal for Darzalex, der er udviklet af Genmab.

De cykliske aktier bliver understøttet af den kinesiske handelsbalanceopgørelse for marts, der viste et overraskende lille fald i eksporten på 3,5 pct. mod et ventet fald på 12,8 pct. Importen viste en stigning på 2,4 pct. mod et ventet fald på 7,0 pct.

Det bidrager til medvind til rederiaktier såsom A.P. Møller – Mærsk og D/S Norden, der løftes med henholdsvis 2,6 pct. til 6668 kr. og 1,8 pct. til 82,90 kr.

Blandt de cykliske aktier befinder DSV Panalpina sig også, og transportaktien har fået sænket sit kursmål til 850 kr. fra 1000 kr. af finanshuset Citigroup. Finanshuset fastholder dog "køb" af aktien, der tirsdag åbner med en stigning på 1,9 pct. i 641,40 kr.

Citigroup vurderer, at nedlukningen i både Europa og USA betyder, at markedet for luftfragt vil fortsætte med at være svagt - bortset fra inden for medicin og letfordærvelige varer.

MHI Vestas skal levere møller til et havvindprojekt uden for den japanske by Yurihonjo. Det oplyser Renova, der er et af selskaberne i projektet, i en meddelelse skærtorsdag.

Projektet ventes med en kapacitet på omkring 700 megawatt at blive et af de største i Japan. Størrelsen på ordren oplyses dog ikke, ligesom MHI Vestas heller ikke har bekræftet ordren.

Vestas, som ejer halvdelen af MHI Vestas, stiger med 1,9 pct. til 591,60 kr.

Usikkerheden som følge af udbruddet af coronavirus får nu Intermail til at suspendere forventningerne til 2019/20.

I en fondsbørsmeddelelse, der er udsendt skærtorsdag, oplyser selskabet, at de finansielle forventninger godt nok blev nået i første halvår, der løb frem til udgangen af marts - men at der ventes negative konsekvenser af virusudbruddet fra april til september:

- De indførte restriktioner i Sverige og Danmark samt usikkerheden omkring varigheden og ophævelsen bevirker imidlertid, at Intermail ikke længere kan kvantificere de resultatmæssige forventninger.

Intermail-aktien er endnu ikke blevet handlet tirsdag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.