Tidligere EY-partner i hårdt angreb mod omstridt nanofirma

Amagervirksomheden Act.Global får et skud for boven af Alfred Grinderslev, der er tidligere partner i EY og svindeljæger.

Carsten Jensen, direktør i Act.Global afviser beskyldninger om, at selskabet har fået tilført fiktive millioner.

Den tidligere partner i EY Alfred Grinderslev siger til Børsen, at det ser ud til, at det omstridte nanoselskab Act.Global har fået tilført millioner, der ikke findes.

En stor del af de 147 mio. kr., som Act.Global har fået fra investorer er i stedet strømmet ind fra stifter Carsten Jensens to personlige holdingselskaber.

Og indtægterne her er »kommet fra den blå himmel,« mener den i dag pensionerede statsautoriserede revisor, som i mange år også har hjulpet Bagmandspolitiet i sager om økonomisk kriminalitet.

Han har kigget Act. Globals regnskaber igennem for Børsen.

»Det ser ud til at være posteringer uden hold i virkeligheden,« siger Alfred Grinderslev til avisen.

Act.Global
 • Teknologivirksomheden Act.Global fra Kastrup har udviklet et rengøringsprodukt, Cleancoat, som indeholder titaniumdioxid og angiveligt kan dræbe bakterier og vira over et helt år, hvis man sprøjter det ud på en overflade.
 • Mekanismen aktiveres ifølge Act.Global ved sollyset, og så kan man nøjes at gøre overfladen rent med saltvand.
 • Rengøringsproduktet skal ifølge Act.Global sælges til hoteller, hospitaler, plejehjem og andre brancher, som har brug for at håndtere bakterierne.
 • Stifter, medejer og adm. direktør Carsten Jensen afviser i et skriftligt svar til Børsen kritikken fra Alfred Grinderslev.

  »Transaktionerne er derfor i den grad virkelige. Jeg har solgt nogle af mine aktier i Act.Global A/S uden at modtage betaling for at lade likviditeten blive i Act.Global A/S,« skriver Carsten Jensen til avisen.

  Act.Global har udviklet et rengøringsprodukt, Cleancoat, som indeholder titaniumdioxid og angiveligt kan dræbe bakterier og vira over et helt år, hvis man sprøjter det ud på en overflade. Mekanismen aktiveres ved sollyset, og så kan man nøjes at gøre overfladen rent med saltvand.

  Carsten Jensen har tidligere meldt ud, at selskabet stod på nippet til et gennembrud og forrige år lød årsresultatet på 5 mio. kr., som direktør og medejer Carsten Jensen over for Børsen luftede ville blive større endnu i 2019.

  Men det Amager-baserede selskab med 29 medarbejdere blev få måneder senere slået tilbage af et minus på 121 mio. kr.

  Det underskud i regnskabsåret 2018/19 blev dækket af indskuddet på 147 mio. kr. fra selskabets investorer.

  I midten af februar meddelte Erhvervsstyrelsen, at den har indledt en kontrolsag af Act.Global, og at den havde modtaget to enslydende whistleblowerhenvendelser med relation til Act.Global.

  Knap 200 investorer har postet penge i selskabet i håbet om, at nanosprayen bliver en international erhvervssucces. Det gælder blandt andre Lagkagehusets medstifter Ole Kristoffersen og den tidligere landholdsspiller og fodboldstjerne Henrik Larsen.

  Finans har tidligere talt med to partnere, der netop hæftede sig ved, at kunderne hverken hopper eller danser for at få fat i den bakteriedræbende nanospray.

  BRANCHENYT
  Læs også