Biden kritiserer Trump for »afskyelige løgne« om Kamala Harris

Donald Trump luftede torsdag en teori om, at Kamala Harris ikke er berettiget til at være vicepræsident.

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, har fredag kritiseret præsident Donald Trump for at fremsætte "afskyelige løgne" om Bidens vicepræsidentkandidat, Kamala Harris.

Udmeldingen kommer, efter at Donald Trump på et pressemøde torsdag promoverede en teori om, at Kamala Harris ikke er berettiget til at være vicepræsident

- Jeg hørte i dag, at hun ikke lever op til kravene, sagde Trump på pressemødet.

Han henviste til en artikel af en konservativ professor i jura, der hævdede, at Kamala Harris ikke er berettiget til at stille op, fordi hendes forældre ikke var amerikanske statsborgere, da hun blev født.

55-årige Harris er født i Oakland, Californien. Hendes mor er fra Indien og hendes far er fra Jamaica.

- Trump forsøger at give næring til racisme og splitte vores nation, siger Bidens talsmand, Andrew Bates, fredag i en udtalelse.

Han henviser til, at Donald Trump i 2016 også promoverede den "groteske og racistiske birther-bevægelse", der påstod, at Barack Obama ikke var født i USA, hvilket Trump senere indrømmede, at han var.

- Derfor er det ikke overraskende, omend det stadig er afskyeligt, at Trumps kampagne tyr til sådan nogle ynkelige løgne, mens han gør sig selv til grin i forsøget på at distrahere det amerikanske folk fra hans forfejlede håndtering af coronapandemien, siger Andre Bates.

BRANCHENYT
Læs også