Serier

Kontakttallet stiger til 1,2, siger sundhedsminister Magnus Heunicke

Kontakttallet stiger til 1,2, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde. Det betyder, at epidemien i samfundet vokser.

Corona rammer verden
Statsministeriet har indkaldt til pressemøde om corona i Spejlsalen i Statsministeriet på Christiansborg, fredag den 23. oktober 2020.  FOto: Mads Claus Rasmussen/ritzau scanpix

- I fire ud af fem regioner vil vi have meget stejle stigninger i smitten med risiko for eksponentielle stigninger, hvis vi ikke griber ind.

- Vi skal forberede os på en akut og drastisk stigning i indlæggelsestallene, siger europæiske ekspeter, siger Magnus Heunicke på et pressemøde fredag aften.

Regeringen har sikret indkøb af nok vaccine til at alle borgere i Danmark og resten af rigsfællesskabet vil kunne vaccineres, når en vaccine måtte blive godkendt, oplyser han desuden.

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, siger, at det giver god mening at stramme op på reglerne under corona og forlænge andre restriktioner.

– Vi har nogle knapper nu, og vi ved, hvad der virker, siger Brostrøm.

Hans kollega fra sundhedsmyndighederne, faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak, sagde på pressemødet, at det ikke er muligt at pege på et enkelt element, der driver smitten:

– Det vi ser er en udbredt spredning, og hvor alle smittemåder er i spil på samme tid, siger han, med henvisning til at der både er smitte på arbejdspladser, blandt unge med flere.

Det er en epidemi, der er i acceleration, og det er nødvendigt at handle, konstaterede han også.

– Man skal handle, før end det er nødvendigt, understreger han.

Læs også