Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kontakttallet stiger til 1,2, siger sundhedsminister Magnus Heunicke

Kontakttallet stiger til 1,2, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde. Det betyder, at epidemien i samfundet vokser.

Corona rammer verden
Statsministeriet har indkaldt til pressemøde om corona i Spejlsalen i Statsministeriet på Christiansborg, fredag den 23. oktober 2020.  FOto: Mads Claus Rasmussen/ritzau scanpix

- I fire ud af fem regioner vil vi have meget stejle stigninger i smitten med risiko for eksponentielle stigninger, hvis vi ikke griber ind.

- Vi skal forberede os på en akut og drastisk stigning i indlæggelsestallene, siger europæiske ekspeter, siger Magnus Heunicke på et pressemøde fredag aften.

Regeringen har sikret indkøb af nok vaccine til at alle borgere i Danmark og resten af rigsfællesskabet vil kunne vaccineres, når en vaccine måtte blive godkendt, oplyser han desuden.

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, siger, at det giver god mening at stramme op på reglerne under corona og forlænge andre restriktioner.

– Vi har nogle knapper nu, og vi ved, hvad der virker, siger Brostrøm.

Hans kollega fra sundhedsmyndighederne, faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak, sagde på pressemødet, at det ikke er muligt at pege på et enkelt element, der driver smitten:

– Det vi ser er en udbredt spredning, og hvor alle smittemåder er i spil på samme tid, siger han, med henvisning til at der både er smitte på arbejdspladser, blandt unge med flere.

Det er en epidemi, der er i acceleration, og det er nødvendigt at handle, konstaterede han også.

– Man skal handle, før end det er nødvendigt, understreger han.

BRANCHENYT
Læs også