Serier

Jakob Ellemann-Jensen: Regeringen er ved at miste kontrollen med corona

Fra oppositionen er der kritik af regeringen, efter nye restriktioner blev annonceret fredag aften.

Corona rammer verden
Arkivfoto: Jens Dresling

Fredag aften præsenterede statsminister Mette Frederiksen nye restriktioner i kampen mod corona. Det drejer sig blandt andet om et øget krav om brug af mundbind og et forsamlingsloft på 10 personer.

Oppostionens leder, Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, har reageret med stor skepsis på nyhederne fra Statsministeriet.

»Danskernes sundhed er vores vigtigste prioritet. Desværre er regeringen ved at miste kontrollen med corona. Test, opsporing og inddæmning halter. Restriktioner meldes ud i øst og vest. Erhvervslivet bløder, og Folketinget holdes ud i strakt arm. Det går ikke,« lyder den første udmelding fra Ellemann-Jensen på Twitter.

Også Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er skeptisk - måske kan hans udmelding også beskrives som mere end blot skepsis.

»Vi skal have demokratiet genindført, så det ikke alene er ét parti med regeringsmagt pt, som indskrænker danskernes frihed! Sådanne vigtige beslutninger skal basere sig på beslutninger i Folketinget! Af et flertal. Ikke kun en orientering kort tid før pressemøde!« lyder det fra DF-formanden på Twitter.

Læs også