Rasmus Prehn er ny fødevareminister

Statminister Mette Frederiksen har netop præsenteret sin nye fødevareminister, efter Mogens Jensen onsdag gik af på grund af sin rolle i den såkaldte minksag.

Rasmus Prehn blev torsdag udnævnt til ny fødevareminister samt minister for landbrug og fiskeri.  Foto: Liselotte Sabroe

Rasmus Prehn bliver ny fødevareminister samt minister for landbrug og fiskeri.

Dermed kommer han til at stå i spidsen for et nyoprettet Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Samtidig bliver folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde, og Peter Hummelgaard bliver i tillæg til sin post som beskæftigelsesminister også minister for ligestilling.

Som en del af rokaden skifter Miljø- og Fødevareministeriet navn til Miljøministeriet, som nu ledes af miljøminister Lea Wermelin. Hun var også miljøminister før rokaden, men delte ministeriet med nu forhenværende fødevareminister Mogens Jensen.

Rokaden er blevet nødvendig at foretage, efter minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling, nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S), onsdag gik af.

Det gjorde han på baggrund af den såkaldte minksag, hvor regeringen i strid med loven i begyndelsen af november beordrede samtlige danske mink aflivet. Siden har regeringen, og særligt Mogens Jensen, været genstand for massiv kritik.

Efter et forløb, der har strakt sig over flere uger, kom der onsdag en redegørelse, der slog fast, at der i myndighedernes håndtering af sagen om aflivning af mink var sket »tilsidesættelse af grundlæggende forvaltningsretlige normer«. Justitsministeriet, der bidrog til redegørelsen, konkluderede i en notits, der kom sammen med redegørelsen, at »forløbet må betragtes som kritisabelt og beklageligt.«

Du kan læse mere om redegørelsen her.

BRANCHENYT
Læs også