Russisk rigmand i historiens dyreste skilsmissesag

3, 7 milliarder kroner, et privatfly, en luksusyacht og en kunstsamling. Det er bare nogle af de ting, historiens dyreste skilsmisse kan komme til at koste den russiske rigmand Farkhad Akhmedov, når han i næste uge møder sin ekskone i retten.

Farkhad Akhmedov har allerede fået omstødt dommen om at skulle aflevere luksusyachten "Luna" til sin ekskone. Foto: YachtCharterFleet.

En historisk dyr skilsmissesag, som har været undervejs i årevis, skal i næste uge afgøres i London, erfarer The Guardian.

Familiefejden, der bliver beskrevet som den dyreste nogensinde, udspiller sig mellem den russiske milliardær Farkhad Akhmedov, hans ekskone Tatiana Akhmedova og parrets søn, Temur Akhmedov.

Eksparret blev skilt i 2016 og har siden da begge kæmpet en kamp for retten til formuen. Farkhad Akhmedov blev allerede den gang dømt til at betale sin ekskone 41 pct. af alle sine aktiver - godt 3,7 mia. kr. - hvilket er det største beløb, den britiske domstol nogensinde har dømt en mand til at betale i forbindelse med en skilsmisse.

Nu beskylder hans ekskone ham for, sammen med deres søn, at skjule aktiver for flere hundrede millioner dollars. Det drejer sig bl.a. om en kunstsamling, et privatfly og flere lukuspalæer. Hun mener i øvrigt også, at Farkhad Akhmedov skulle have overført penge og aktiver til deres fælles søn i et forsøg på at få sin egen formue til at syne af mindre og derved betale en mindre sum i skilsmissen.

Sønnen, Temur Akhmedov, hiver Tatiana Akhmedova også i retten med beskyldninger om, at han agerer højre hånd for sin far og hjælper med at skjule aktiverne.

Tidligere i skilsmisseforløbet har der været strid om Farkhard Akhmedovs luksusyacht, Luna, som retten i London i 2018 dømte skulle beslaglægges og overdrages til Tatiana Akhmedova som en del af de 3,7 mia. kr. Yachten er ca. 3,2 mia. værd i sig selv. Den dom er imidlertid efterfølgende blevet omstødt.

Allerede mandag går den opsigtsvækkende retssag i gang, og det hele udspiller sig ved retten i London, selvom Farkhard Akhmedov flyttede tilbage til Rusland efter skilsmissen.

Farkhard Akhmedov har siden 2016 forsøgt at overbevise retten om, at han rent faktisk blev skilt fra Tatiana Akhmedov i Moskva 16 år tidligere, men dette afviste retten i London, da man mente, at de fremviste russiske skilsmissepapirer var forfalskede dokumenter.

BRANCHENYT
Læs også