Microsoft bygger tre datacentre i Danmark

Techgiganten Microsoft foretager nu en stor investering i digital infrastruktur for at bidrage til den grønne omstilling.

Microsofts adm. direktør Nana Bule. 
Foto: Gregers Tycho

Microsoft vil investere kraftigt i den grønne omstilling herhjemme ved at etablere datacenterregionen Denmark East, der kommer til at bestå af tre datacentre på Sjælland.

Det har den amerikanske techgigant netop annonceret på et pressemøde med deltagelse af finansminister Nicolai Wammen og DI-direktør Lars Sandahl Sørensen foruden Microsofts danske landechef Nana Bule.

»Danmark er et foregangsland. Både når det handler om digitaliseringen og klimaet,« siger Nana Bule og fortæller, at datacenterregionen vil blive drevet af 100 pct. bæredygtig energi.

Derudover vil Microsoft frem mod 2024 sikre gratis adgang til onlinekurser for at hjælpe med opkvalificeringen af 200.000 danskere på det digitale felt.

Finansminister Nicolai Wammen ser oprettelsen af datacenterregionen som et fornemt eksempel på, at erhvervslivet taget opgaven på sig i forhold til regeringens ambition om at sænke CO2-udledningen med 70 pct. i 2030.

»Danmark er et lille land med en åben økonomi. Fordelen ved det er, at vi kan samarbejde hurtigt og effektivt. Det skal vi ikke mindst gøre inden for de grønne og digitale investeringer,« siger Nicolai Wammen.

Erhvervsorganisationen DI mener, at Danmark bør være stolt og glad over at opnå en så stor investering fra Microsoft.

»Mange små virksomheder er afhængige af den digitale infrastruktur. Så jo bedre den er, desto bedre er deres vækstmuligheder,« lyder det fra Lars Sandahl Sørensen.

BRANCHENYT
Læs også