Ingen grænser for uheld i Berlins skandaleramte lufthavn

Fagforening kræver terminal lukket midlertidigt, men det afvises af lufthavnsoperatøren.

Berlins nye lufthavn er bogstaveligt talt stødt ind i nye problemer: Medarbejdere får elektriske stød af røntgenudstyret i sikkerhedskontrollen. Foto: Michael Kappeler/dpa

Ikke alene var Berlins nye lufthavn ni år forsinket som følge af byggesjusk, korruption og dårlig projektstyring.

Med en slutpris på cirka 44 mia. kr. blev den tilmed tre gange så dyr som planlagt.

Men som om det ikke var nok, så er Berlins nye lufthavn, Berlin Brandenburg Willy Brandt Lufthavn (BER), bogstaveligt talt stødt ind i nye problemer få måneder efter åbningen.

Sidste ”skrig” på uheldsfronten handler nemlig om, at de ansatte får elektriske stød af røntgenudstyret i sikkerhedskontrollen i Terminal 1.

Ifølge Berliner Zeitung har der siden åbningen i oktober været indrapporteret flere end 60 hændelser med elektriske stød. Der er ikke bare tale om rap over fingrene.

Ifølge lufthavnens sikkerhedsvagter bliver der meldt om alvorlige smerter, følelsesløshed og døsighed som de mest mærkbare resultater af stødene. I flere af tilfældene er medarbejdere blevet kørt med ambulance til sygehusbehandling.

»Nogle medarbejdere får stød flere gange om dagen i løbet af en vagt. En kollega blev ramt fire gange, før hun tog hjem,« fortæller distriktschef Benjamin Roscher fra fagforeningen Verdi til Berliner Zeitung.

Fagforeningen har krævet brugen af det pågældende sikkerhedsudstyr stoppet med det samme. Samtidig opfordrer fagforeningen lufthavnen til at lukke terminalen midlertidigt og lade andre terminaler klare passagertrafikken.

Men det er afvist af lufthavnsoperatøren, Flughafen Berlin Brandenburg.

Eksperter har angiveligt undersøgt sagen og bekræftet, at der er problemer med røntgenudstyret. Men ifølge politiet er alle teknologiske standarder og foreskrifter overholdt.

Der spekuleres ifølge Berliner Zeitung i, at syntetisk tøj eller nøgleringe kan være skyld i de elektriske stød.

Det er grunden til, at medarbejderne er blevet udstyret med antistatiske nøgleringe og har fået udleveret stødafledende sko.

Læs også
Top job