Serier

Biden får første grønne lys til massiv hjælpepakke

En hjælpepakke på 1900 milliarder dollar er godkendt i Repræsentanternes Hus. Nu skal den sendes til Senatet.

Corona rammer verden

En hjælpepakke foreslået af den amerikanske præsident, Joe Biden, er blevet stemt igennem i Repræsentanternes Hus.

Det skriver AFP.

Repræsentanternes Hus er kontrolleret af Demokraterne.

- Efter 12 måneder med død og fortvivlelse begynder den amerikanske genopbygning i aften, siger demokraten Brendal Boyle, der er medlem af Repræsentanternes Hus, i forbindelse med afstemningen ifølge AFP.

Den foreslåede hjælpepakke blev godkendt med 219 stemmer for, mens der var 212 stemmer imod. Ingen republikanere stemte for forslaget.

Hjælpepakken mangler at blive godkendt i Senatet, hvor der skal stemmes om den i næste uge, skriver AFP.

Den foreslåede hjælpepakke er på 1900 milliarder dollar, der skal være med til at genrejse USA's økonomi og øge den kontante støtte til enkeltpersoner.

I den foreslåede hjælpepakke er der afsat flere hundrede milliarder dollar til at styrke USA's indsats mod at bekæmpe coronapandemien og udrulning af vacciner mod coronavirus.

Også virksomheder og lokalsamfund, der er særlig hårdt ramt af pandemien, står til at modtage flere hundrede milliarder dollar i støtte fra hjælpepakken.

Dertil vil hjælpepakken give økonomisk støtte direkte til borgere i form af en check på 1400 dollar.

Beløbet fra den check skal lægges oveni i den check på 600 dollar, som var med i den coronakrisepakke, der blev vedtaget i Kongressen i december.

Desuden står ledige til at få udbetalt en større understøttelse, end tilfældet er nu, frem til september.

Et demokratisk ønske til hjælpepakken har også været, at den skal mere end fordoble den nationale minimumsløn fra 7,25 dollar i timen til 15 dollar.

Det vil være første gang siden 2009, at den nationale minimumsløn stiger.

Ønsket til minimumslønnen kan dog løbe ind i problemer i Senatet, fordi der er modvilje mod forslaget fra Republikanerne, og forslaget ikke kan vedtages ved et simpelt flertal i Senatet. Det skriver NBC News.

Stemmefordelingen er snæver i Senatet, hvor der sidder 50 republikanere, 48 demokrater og to uafhængige, som dog stemmer med Demokraterne.

I tilfælde af stemmelighed har vicepræsidenten, demokraten Kamala Harris, den afgørende stemme.

BRANCHENYT
Læs også