Nye vaccineudfordringer truer efter drop af Astrazeneca

Potentielle problemer med Johnson & Johnson-vaccinen kan skabe nye problemer for det danske vaccineprogram, efter at Astrazeneca er pillet ud. Blå politikere kræver, at danskerne skal kunne få Astrazeneca, hvis de vil.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, opfatter stadig Astrazeneca-vaccinen som både sikker og effektiv.  Men ikke desto mindre kan det ikke svare sig – eller forsvares – at fortsætte med at bruge Astrazeneca-vaccinen, lød det fra ham onsdag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Bekæmpelsen af coronavirus er i så god form herhjemme, at der ikke er grund til at løbe den risiko, Astrazeneca-vaccinen indebærer.

Det er budskabet fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, der efter en række tilfælde af sjældne blodpropper onsdag droppede Astrazenecas covid-vaccine helt i Danmark. Vaccinationsprogrammet bliver igen forsinket, og Brostrøm erkender, at udfordringerne bliver større, hvis mistanken om blodpropproblemer med en anden vaccine fra Johnson & Johnson bliver til virkelighed. ..

BRANCHENYT
Læs også