Fagbevægelse og erhvervsliv delt om frivillig Astrazeneca-vaccination

Fagforbundet FOA afviser at gøre Astrazeneca-vaccinen frivillig, men både Dansk Erhverv og Dansk Industri er positive, hvis det kan påvirke tempoet i vaccinationerne.

Både Dansk Erhverv og DI er positive over for at gøre det frivilligt at få Astrazeneca-vaccinen, hvis det kan påvirke tempoet i vaccinationsindsatsen. »Personligt ville jeg gerne selv tage vaccinen,« siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv Foto: Stine Bidstrup.

Fagbevægelsen og erhvervslivet ser forskelligt på muligheden for at gøre Astrazeneca-vaccinen frivillig. Mens fagforbundet FOA, der der organiserer frontpersonale som f.eks. social- og sundhedsassistenter, afviser modellen, er erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og DI tilhænger af at tilbyde Astrazeneca-vaccinen til dem, der vil have den.

»Dansk Erhverv er meget positiv i forhold til at lave en frivillig ordning, hvis det har en effekt i forhold til, at vi kan få vaccineret hurtigere. Personligt ville jeg gerne selv tage vaccinen,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten...

Læs også
Top job