Italien vandt EM efter straffesparksdrama

Italien startede skidt, men fik det hele på hovedet den forlængede spilletid og vandt over England i EM-finalen.

Italien kunne efter 120 lange minutter og en straffesparkskonkurrence kalde sig Europamestre. Foto: Michael Regan / POOL / AFP

»It’s coming to Rome«, spåede de italienske fans hånende inden EM-finalen mellem Italien og England, og ret fik de, da holdet vandt i straffesparkskonkurrence over England.

Kampen endte i straffesparksdrama 3-2 til Italien.

Hele London var på den anden ende inden kampens start, og flere fans festede som om deres engelske helte allerede havde vundet EM-finalen.

Allerede efter to minutter fik de engelske fans allerede noget mere at juble over, da et indlæg endte for fødderne af Luke Shaw, som sendte bolden sikkert ind bag en chanceløs Gianluigi Donnarumma i Italiens mål.

Italien så rystet ud efter det hurtige mål, mens England så ud til at få mere energi og spillede sig let ud af et ellers helhjertet italiensk pres.

Der var behov for italiensk magi.

Den magi kom efter halv time, da Federico Chiesa fik kæmpet sig forbi fire spillere og skød ude fra kanten af feltet, men forsøget fra den unge italiener gik snert forbi stolpen.

Pausen faldt på et tørt sted for englænderne, som til sidst løb efter de blå fra Italien og så trætte ud.

KAMPEN

Italien-England: (ordinærspilletid: 1-1)

Mål: Luke Shaw (2.), Leonardo Bonucci (67.)

Wembley Stadium, London

Italien: 6

England: 6

Kampens spiller: Federico Chiesa, 8

Dommer: Björn Kuipers, 4

England på hælene

Anden halvleg startede som den første sluttede – Italien i fuld kontrol. Ti minutter inde i halvlegen fik England så et chok, da Italien spillede sig igennem i venstresiden. Lorenzo Insigne fik bolden i feltet, men Jordan Pickford i Englands mål stod godt placeret og parerede forsøget.

Kort tid efter var det så Federico Chiesa, som driblede sig fri på kanten af feltet, men igen stod Pickford godt placeret og fejede skuddet væk fra mål.

Advarsler plejer at blive straffet, og tredje gang var lykkens gang for Italien, som efter et hjørnespark fyldt med kaos i feltet, fik scoret til 1-1, da Leonardo Bonucci sparkede en ripost ind i det engelske mål.

England og Italien havde nu skiftet roller fra første halvleg, og Italien så nu komfortable ud, hver gang holdet havde bolden.

To jævnbyrdige hold måtte til sidst kapitulere og indse, at den ene ikke kunne udspille den anden, og derfor måtte kampen også i forlænget spilletid.

Italienske klipper

Som så ofte set før i denne EM-slutrunde virkede begge hold til ikke at have energi til at gøre arbejdet færdigt i den forlængede spilletid.

Benene bævrede, sveden løb og dybe suk var nødvendige for at få nok luft til lungerne. Tiden på uret var det eneste der gik lige så smurt, som da kampen startede.

Italiens offensiv amputeret ud, mens holdets forsvar var bundsolidt og lavede blot få fejl. Derfor måtte kampen afgøres i straffesparkskonkurrence, hvor Italien løb med sejren til sidst.

Læs også