Serier

Den perfekte storm er dårlig nyt for virksomheder, el- og varmekunder

Det seneste år er gasprisen seksdoblet, og prisen på CO2-kvoter er mere end fordoblet. Begge dele sætter tydelige fodaftryk i elprisen, der ligger på et historisk højt niveau.

Storm i energipriserne
Virksomheder og forbrugere risikerer at komme i klemme i energiprisernes øjeblikkelige himmelflugt udløst af skyhøje naturgaspriser. Foto: Finn Frandsen Selvom en gennemsnitlig familie kan spare godt 1.300 kr. om året ved at skifte fra det dyreste selskab til det billigste, er der ikke den store prisforskel på de 10 billigste selskaber. Foto: Jesper Voldgaard Efterspørgslen på kul er siden 2000 steget dobbelt så meget som efterspørgslen på naturgas.  Arkivfoto: Mertin Meissner/AP HMN Naturgas og Avedøre-værket (billedet) indleder næste år et demonstrationsprojekt, der skal undersøge mulighederne for at omdanne vindmøllestrøm til metan. Foto: Thomas Borberg/ Polfoto

Det er kun et år siden, at coronapandemien bankede de danske el- og gaspriser i bund. Nu lider især energitunge virksomheder under eksploderende gaspriser, dyre CO2-kvoter og historisk høje elpriser, mens udviklingen truer privatkunders el- og varmeregning.

Situationen Stormen Forhistorien EU-kvoterne FremtidenSituationen..

Læs også
Top job