Den Blå Avis har fjernet 200 annoncer med Christian Bitz-stel

Ernæringseksperten Christian Bitz er i by- og landsret blevet kendt skyldig i at have krænket keramikeren Kasper Würtz' ophavsret.

Würtz keramik har bl.a. leverer tallerkner og glas til Noma. Foto: PR På billedet ses både Kasper Würtz keramik og Christian Bitz' . Foto: PR Til venstre på billedet holder Christian Bitz sin egen tallerken, mens højre tallerken er Kasper Würtz'.
Foto: PR Würtz keramik, der bl.a. leverer tallerkner og glas til Noma har anklaget Christian Bitz for at kopiere deres stel.

Flere privatpersoner har oplevet, at handelsplatformen Den Blå Avis (DBA) har fjernet deres annoncer med Christian Bitz-stel.

Det skriver TV2 Lorry, der har fået bekræftet fra DBA, at omkring 200 annoncer er fjernet fra platformens hjemmeside.

Ernæringseksperten Christian Bitz blev i maj i år sammen med grossisten F&H A/S dømt for at have krænket den horsensianske keramiker Kasper Würtz’ ophavsret. Dermed stadfæstede landsretten en afgørelse fra Sø- og Handelsretten sidste år.

Det er dog kun en del af stellet, der krænker den ophavsretlige beskyttelse.

Sagen blev belyst i DR-programmet ”Kontant” i starten af september.

Til TV 2 Lorry siger Den Blå Avis, at man først blev opmærksom på, at det var kopivarer, efter at programmet var sendt.

»Vi fjerner kun de produkter, som krænker ophavsretten. Sondringen foregår med udgangspunkt i dommen, hvor det fremgår, hvilke produkter der er omfattet af forbuddet. De produkter, der ikke er omfattet af forbuddet, kan lovligt sælges på DBA,« lyder det.

TV2 Lorry talte med en kvinde, der havde fået fjernet en annonce, men her viste det sig, at der ikke var tale om nogle af de produkter, som Christian Bitz er dømt for at have plagieret. DBA kalder det en fejl og beklager, at de har fjernet den pågældende annonce, men siger til tv-stationen, at de ikke kommer til at gennemgå alle annoncer.

»Hvis der er nogen, der mener, at de har fået fjernet annoncer med produkter fra Bitz, som ikke er en del af dommen, så skal de henvende sig til vores kundeservice, og så tager vi en snak med dem,« siger Lene Kristensen, der er kundeservicechef hos DBA.

Fem års strid

Striden mellem Christian Bitz og Kasper Würtz har stået på i fem år, siden Bitz i 2016 lancerede sit eget spisestel i stentøj.

Keramiker og designer Kasper Würtz, der har leveret tallerkner og skåle i keramik til restaurant Noma, har kæmpet for at få rettens ord for, at ernæringsekspertens stel er en krænkelse af Würtz’ ophavsret.

Som følge af landsrettens dom skal Christian Bitz destruere det lager af keramik, som ligner Würtz’ til forveksling. Han er også blevet pålagt at fjerne alle henvisninger til de krænkende produkter fra sine Instagram- og Facebook-profiler.

Christian Bitz og F&H har ansøgt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at anke sagen til Højesteret.

Læs også
Top job