Colin Powell er død efter smitte med coronavirus

Colin Powell, der var udenrigsminister under George W. Bush, er død efter coronasmitte. Han blev 84 år.

Colin Powell er tidligere amerikansk udenrigsminister og militærchef. Han er død som følge af coronasmitte. Arkivfoto: Mik Eskestad
USA

Den tidligere amerikanske udenrigsminister Colin Powell er død som følge af komplikationer efter smitte med coronavirus.

Det oplyser hans familie gennem Powells officielle Facebook-side.

Den tidligere minister og øverste chef for USA’s militær blev 84 år.

Powell var færdigvaccineret mod coronavirus, lyder det i opslaget.

- Vi vil gerne takke de ansatte på Walter Reed National Medical Center for deres gode behandling. Vi har mistet en fantastisk og kærlig ægtemand, far, bedstefar og en stor amerikansk personlighed, skriver familien.

Det fremgår ikke mere præcist, hvad der forårsagede Powells død.

Colin Powell var republikansk udenrigsminister under George W. Bush fra 2001 til 2005. Han var den første sorte udenrigsminister i USA.

Han var blandt andet også amerikansk generalstabschef fra 1989 til 1993. Det er den højeste lederpost i militæret i USA.

I 1960’erne var Powell to gange udsendt til Vietnam.

- General Powell er en amerikansk helt, et amerikansk forbillede og en stor amerikansk historie, sagde Bush, da han i 2000 præsenterede Powell som kommende amerikansk udenrigsminister.

Som udenrigsminister huskes Powell blandt andet for et kontroversielt oplæg i FN’s Sikkerhedsråd i februar 2003.

Her sagde han blandt andet, at Iraks daværende præsident, Saddam Hussein, udgjorde en stor fare, fordi Irak havde masseødelæggelsesvåben. Flere af Powells udtalelser blev senere bevist som værende upræcise eller forkerte.

- Det er en skamplet, og det vil altid være en del af mit eftermæle. Det var smertefuldt. Det er smertefuldt, sagde Powell i 2005 i et interview med ABC.

Colin Powell blev gift med hustruen Alma i 1962. Parret fik sammen de tre børn Michael, Linda og Annemarie.

Læs også
Top job