Lastbil kørte ind i menneskemængde i Stockholm: Tre døde og otte sårede

Lastbil, som kørte ind i menneskemængden, blev stjålet tidligere fredag. Usikkerhed om anholdelse.

Foto: Anders Wiklund/AP

En lastbil er kørt ind i en menneskemængde i Drottninggatan i det centrale Stockholm.

Lastbilen fortsatte ind i varehuset Åhléns på Drottninggatan, bekræfter politiet, som opfordrer folk til at holde sig væk fra bymidten. Ifølge Aftonbladet trak politiet tidligere våben ved Centralstationen, hvorfra folk løb væk. Vidner har fortalt, at de hørte nogle høje knald.

Stationen er ved at blive evakueret.

»Bliv ikke her. Alle tog og undergrundstog er indstillede. Her er ikke sikkert,« siger politiet ifølge Dagens Nyheter over en megafon på Centralstationen.

Undergrundsbanen er lukket, og Rigsdagen er afspærret.

Tidligere oplysninger og affyrede skud i nærheden er blevet afkræftet af politiet.

Säpo bekræfter, at der er mindst to døde og kalder det et »attentat.« Politi på stedet siger til TT, at der skal være tre døde og otte sårede, men det er ikke bekræftet fra officielt hold.

På en kort pressebriefing omkring kl. 16 fortalte statsminister Stefan Löfven ifølge Expressen, at man har pågrebet en mistænkt gerningsmand og kaldte det ifølge Dagens Nyheter »en frygtelig terrorgerning.«

Towe Hägg fra politiet i Stockholm vil dog ikke be- eller afkræfte, at nogen skal være anholdt, skriver Aftonbladet, og på politiets hjemmeside lyder det:

»Ingen er på nuværende tidspunkt blevet pågrebet i sagen.«

Billeder, som Expressen har fået adgang til, synes dog at vise to forskellige pågribelser.

Samtidig skriver politiet:

»Det kan på nuværende tidspunkt og med tanke på hændelser i det øvrige Europa ikke udelukkes, at det drejer sig en en terrorforbrydelse.«

Sveriges Radios havde en journalist på stedet, da lastbilen bragede ind i folk, og han så mindst tre døde.

Leif Arnmar, som arbejder i Åhlens fortalte umiddelbart efter hændelsen til SVT, at lastbilen kørte ind gennem et udstillingsvindue i parfumeafdelingen.

»Der er total forvirring, jeg ved ikke, hvor mange, som er skadet, mange mennesker er totalt chockerede.«

Vidnet Anna berettede til Aftonbladet:

»Jeg så hundredvis af mennesker, som sprang, sprang for deres liv.«

Flere bevæbnede betjente, som stod ved stormagasinet Åhléns, begyndte at affyre skud, rapporterer Aftonbladets journalist på stedet.

Samtidig begyndte folk at løbe, lyder det.

Der skal også have været røgudvikling i området, fordi lastbilen gik i brand. Den er nu blevet undersøgt af politiet, der ikke, som frygtet, fandt sprængstoffer i den.

Politiet fik meldingen om lastbilen klokken 14.53.

Firmaet Spendrups oplyser, at lastbilen tilhører bryggeriet og blev stjålet tidligere fredag i forbindelse med en leverance til en restaurant. Chaufføren kom ikke til skade.

»Da han var i færd med at laste af, hoppede nogen ind i bilen,« siger kommunikationsdirektør Mårten Lyth til Aftonbladet.

BRANCHENYT
Læs også