Den »pragmatiske sejr« reddede Mourinhos tro på egne evner

At vinde Champions League-deltagelse med et trofæ har noget at sige for Uniteds manager

Jose Mourinho havde for mange spillerunder siden gjort det klart, at han satsede på en sejr i Europa League. Foto: Martin Meissner/AP

Jose Mourinho er ganske vant til medier og journalister, og han har prøvet de fleste af slagsen, for han har været de fleste steder: Porto, Inter, Chelsea, Real Madrid og nu Manchester United.

Han er med andre ord vant til at skulle spinne sin egen vinkel på tingene og hele hele tiden tage sig sine forbehold.

Onsdag aften virkede han dog som værende i en meget umiddelbar udgave af sig selv, efter hans hold havde vundet 2-0 over Ajax Amsterdam i Europa League-finalen og sat punktum for en sæson med mange bølgedale.

»Nogle gange har jeg følt, at det var det værste hold, og at jeg var den værste manager i verden,« indledte portugiseren en sætning, som han dog sluttede mere højstemt:

»... men nu har vi vundet et trofæ.«

Med finalesejren er United garanteret Champions League i næste sæson, efter de denne sæson altså måtte tage til takke med den næstbedste turnering.

Jose Mourinho havde for mange spillerunder siden gjort det klart, at han satsede på en sejr i Europa League for at sikre den deltagelse, frem for at gå ind i kapløbet om at kvalificere sig via en af de sekundære placeringer i den engelske liga.

Ikke overraskende var han efter finalesejren glad for den prioritering:

»Nu skal vi i Champions League, fordi vi har vundet noget - og ikke fordi vi er sluttet som nummer fire eller to,« sagde Mourinho med en måske slet hentydning til Arsenals manager Arsene Wenger og Liverpools Jürgen Klopp, som begge har udtalt at en 4. plads i Premier League, det yderste mandat til CHL-kvalificering via ligaen, er at betragte som et trofæ.

Jose Mourinhos United sikrede sig Europa League-trofæet gennem en kamp, hvor det det meste af tiden blev udstillet, at det engelske hold havde mere rutine og spillere hentet fra en højere hylde.

Portugiseren selv kaldte det en »sejr sikret på pragmatisme og af ydmyge folk.«

Eftersom finalen blev spillet i Stockholm, men Zlatan Ibrahimovic på grund af en skade ikke kunne være med for United, måtte Mourinho også svare på en del spørgsmål i den henseende.

»Det er så unfair, det han har været ude for med skaden, men jeg er så begejstret for, at han endelig fik et europæisk trofæ. I anden halvleg gik han da også til bolddrengene og sagde, de skulle tage det roligt, så på den måde var han med,« lød det med et smil fra Mourinho.

BRANCHENYT
Læs også