Tesla har optaget et lån på over 11 mia. kr.

En stor efterspørgsel får bilproducenten til at udvide sit lån.

Det er angiveligt første gang, at Tesla skaffer kapital på denne måde. Foto: Mark Schiefelbein/AP

Tesla er i fuld gang med at producere den nye Model 3, som er en billig model fra bilproducenten, der ellers har været kendt for at producere luksuselbiler i den høje ende af prisskalaen.

Selv om der er tale om en forholdsvis lav pris for den nye model - 35.000 dollars (godt 220.000 kr.) for basisudgaven i USA - så koster den penge at producere, og derfor har bilproducenten netop optaget et obligationslån på 1,8 mia. dollars, hvilket svarer til godt 11,4 mia. danske kr.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

Oprindeligt havde Tesla planer om at sælge junkbonds for 1,5 mia. dollars, svarende til ca. 9,5 mia. kr., men bilproducenten har altså valgt at udvide lånet. Det sker ifølge det amerikanske nyhedsbureau for at imødekomme efterspørgslen og finansiere adm. direktør Elon Musks vision om at gøre Tesla til et køretøj for alle.

Mens andre obligationer med samme risikoklasse og løbetid ifølge Bank of America har et renteniveau på 5,5 pct, er renten på Teslas obligationslån landet på 5,3 pct.

Det er ifølge nyhedstjenesten Reuters første gang, at Tesla skaffer kapital på denne måde.

Tesla har - før bilen overhovedet kan leveres til kunderne - allerede solgt over en halv million af Model 3. Bilen kommer i to versioner: En til 35.000 dollars, der kan køre 350 kilometer på en opladning, samt en mere luksuriøs model til 44.000 dollar, der kan køre 500 kilometer på en opladning.

Prisen på Model 3 har fået investorerne til at skrue forventningerne til salget op på så højt et niveau, at Teslas markedsværdi på børsen har overgået General Motors' og Ford Motors'. Det til trods for at de to amerikanske bilmærker sælger millioner af biler hvert år. Det er derfor vigtigt for Tesla og topchef Elon Musk, at den nye bilmodel bliver en succes.

Læs også
Top job