0

Trump: »Jeg tvivler på, at jeg ville have været her, hvis ikke det var for sociale medier«

Den amerikanske præsident lovpriser de sociale medier, særligt Twitter som han anser for at være sit eneste direkte talerør til befolkningen.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er stor tilhænger af det sociale medier Twitter, som i hans optik giver ham direkte adgang til medierne. Foto: AP

Uden Twitter - muligvis ingen præsident Trump.

Sådan lød budskabet - og forsvaret - ifølge nyhedsbureauet Reuters fra den amerikanske præsident, Donald Trump, søndag under et interview med TV-kanalen Fox Business Network.

Her forklarede Trump, at han anså sine profiler på de sociale medier Facebook, Twitter og Instragram som »enorme platforme«, der havde hjulpet ham en lang vej i både valgkampen og som præsident.

»Jeg tvivler på, at jeg ville have været her, hvis ikke det var for sociale medier,« sagde han ifølge Reuters' oplysninger.

I Trumps optik fungerer særligt Twitter som en »skrivemaskine«, der giver ham omtale i medierne. På den måde kan han omgå det, han kalder for uretfærdig mediedækning ved i stedet at tale direkte til folket.

»Når nogen siger noget om mig, kan jeg sige "bing, bing, bing" og tage mig af det. Havde det været den anden vej omkring, ville jeg aldrig have mulighed for at komme til orde,« lød det fra præsidenten.

Trump er en hyppig bruger af Twitter og anvender bl.a. sin profil til at fortælle om politiske tiltag, ytre sin holdning og til at rette kritik mod både medier og enkeltpersoner, herunder særligt politikere fra oppositionen. Han anser da også sin egen brug af tjenesten som »moderne«, har han skrevet på sin profil, som har knap 41 mio. følgere.

Trump er dog ad flere omgang af sine republikanske partifæller blevet bedt om at undgå eller skære ned på brugen af Twitter.

Hans opslag - de såkaldte tweets - har flere gange sendt ham ud i større debatter og også sagsanlæg, og en række af hans anklager på det sociale medie har vist sig at indeholde faktuelle fejl.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også