24-årig er Norges rigeste

Pengene strømmer ind fra den gigantiske lakseproducent Salmar, der i 2016 var med til at gøre Gustav Magne Witzøe til verdens tredje yngste milliardær.

24-årige Gustav Magne Witzøe har ifølge det norske medie E24 den største formue i Norge. Arkivfoto Foto: Colourbox

Som kronprins i investeringsselskabet Kverva, der bl.a. har den fremadstormende norske lakseproducent Salmar i porteføljen, er 24-årige Gustav Magne Witzøe den nordmand, der har den største formue.

Den unge herre er god for ikke færre end lidt over 11,1 mia. norske kr.

Det skriver E24, der efter de årlige skattelister er lagt i Norge frem har lavet en samlet oversigt over landets rigeste borgere.

Gustav Wagne Witzøe, der er født i 1993, ejer hhv. 93 pct. af aktierne i Kverva og 47 pct. af Salmar ASA's egenkapital, som han fik foræret af sin far, Gustav Witzøe, i 2013. Det gjorde ham ifølge Forbes til verdens tredje yngste milliardær i 2016.

Salmar blev grundlagt gennem Kverva i 1991 af Gustav Witzøe. Lakseproducenten havde i 2016 en omsætning på 9 mia. norske kr. og en bundlinje på 2,4 mia. norske kroner.

I juni 2016 skrev den norske avis Dagbladet, at Kvervas aktiepost i alene Salmar var værdisat til 15,25 mia. norske kr, og familien tjente mere end en mia. norske kr. om måneden på den post.

Samtidig anslog avisen, at Kvervas samlede portefølje havde en værdi på mere end 20 mia. norske kr., samt at Witzøe-familiens formue gennem Kverva var firedoblet siden 2013.

Ved siden af sine andele i Kverva og Salmar forsøger Gustav Wagne Witzøe ifølge Forbes at skabe sin egen forretning ved at investere i fast ejendom og i tech-startups.

BRANCHENYT
Læs også