Global

Mexico vil skabe 20.000 arbejdspladser i Honduras for at begrænse migrationen

Det er særligt de honduranske kaffebønder, der vil modtage hjælp fra Mexico.

I de seneste par uger er det særligt migranter fra Honduras, Guatamala og Nicaragua, der har krydset grænsen mellem USA og Mexico. Her ses illegale immigranter nær grænsebyen El Paso i delstateten Texas. Foto: Jose Luis Gonzales/Reuters

Mexicos regering vil hjæle Honduras med at skabe 20.000 nye arbejdspladser. Beslutningen kom som følge af, at de to lande vil forsøge at begrænse indbyggernes migration til USA.

Det skriver Reuters.

Den mexicanske præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, og den honduranske præsident, Juan Orlando Hernandez, har lovet at samarbejde om at løfte velstanden generelt i Mellemamerika, hvor fattigdom og vold har fået flere af landenes indbyggere til at migrere mod USA.

I mandags satte Donald Trump dog foden i jorden og udvidede beføjelserne markant for de amerikanske immigrationsmyndigheder i et forsøg på at øge antallet af deportationer af illegale immigranter. Det betyder bla., at immigranter, der krydser grænsen ulovligt, kan deporteres uden automatisk at foretræde for en dommer.

Grænsepolitik har længe været en prioritet for Donald Trump, og målet er bla. at skabe mere plads i de lejre, som myndighederne har oprettet langs den 3000 km lange grænse. Den amerikanske præsident har derudover truet Mexico og Mellemamerika økonomisk, hvis der ikke gøres mere for at begrænse immigrantstrømmen.

Nu har den mexicanske præsident sagt, at han vil hjælpe Honduras med at skabe flere arbejdspladser i landet. Og det er særligt landets kaffebønder, som præsidenten har intentioner om at hjælpe.

»Vi hjælper med at forbedre kaffeproduktionen uanset, hvad der skal til. Så har du ikke noget problem med at sælge kaffe,« udtalte Andres Manuel Lopez Obrador lørdag.

Der har i år været en stigning i antallet af immigranter fra Mellemamerika. De fleste mennesker, der forsøger at komme ind i USA, kommer fra Guatamala, Honduras og El Salvador.

I øjeblikket venter mere end 900.000 immigranter på at få hørt deres sag ved en domstol i USA.

Læs også