New Articles

Vækst i Asien og nye håb holder Lundbeck fra tab

Den danske medicinalvirksomhed kan trække vejret lidt roligere end ventet, men udfordringer er der nok af fremadrettet.

Artiklens øverste billede

Lundbeck klarede sig bedre end ventet i tredje kvartal og kunne stik mod forventningerne levere et overskud. Selskabet er dog fortsat voldsomt presset af patentudløb og store udgifter til udvikling af nye, afgørende lægemidler. Her er et overblik:

 

Tallene: 1) Lundbeck kunne for tredje kvartal overraskende levere et overskud, om end det kun var på 5 mio. kr., mod et forventet underskud på små 150 mio. kr. Omsætningen dykkede omkring 10 pct. til 3,2 mia. kr. Forventningerne til hele året blev der ikke pillet ved, og Lundbeck forventer dermed fortsat at omsætte for omkring 13,5 mia. kr. og levere et driftsresultat på 0,0-0,5 mia. kr.

 

Patentudløb: 2) Det er stadig patentudløb, der dominerer Lundbecks regnskaber. Antidepressionsmidlet Cipralex, der har været en guldkalv for Lundbeck, løb af patent i Europa for et år siden og i USA et stykke tid før det. I tredje kvartal faldt det samlede salg i Europa med 61 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år.  Også Ebixa mod Alzheimers er løbet af patent, hvilket saksede salget i Europa med 60 pct. i kvartalet til 136 mio. kr. Det er medvirkende til, at Lundbecks omsætning i Europa samlet er faldet med 40 pct. på et år til 1 mia. kr.

 

Det store udland: 3) Mens den europæiske forretning er på tilbagetog kan Lundbeck dog notere sig pæne vækstrater i USA, hvor omsætning steg med 45 pct. til 977 mio. kr. år til år i kvartalet. Det er ikke mindst grundet en solid vækst for Xenazine mod Huntingtons Sygdom. Også i divisionen ”International markets” er der fremgang, da omsætning blev øget med 10 pct. år til år. Lundbeck har leveret en pæn omsætningsfremgang for både Cipralex og Ebixa, hvilket specielt er båret af fremgang i Kina og Japan.

 

De nye håb: 4) Salget af nye produkter giver også små, positive tegn for Lundbeck. Det nye store håb inden for depression, Brintellix, omsatte i kvartalet for 59 mio. kr. Lægemidlet blev lanceret i USA i slutningen af januar og har for hele året omsat for 105 mio. kr. Abilify Maintenea mod skizofreni bliver også fremhævet som i solid vækst. Tidligere har Lundbeck meldt ud, at man venter, at topsalget for Brintellix bliver på 5-10 mia. kr. mens Abilify Maintena og alkoholbehandlingen Selincro forventes at omsætte for 2-2,5 mia. kr. om året, når det går bedst.

 

Den dystre fremtid: 5) Mens tredje kvartal altså bød på et lille overskud og forventningen til 2014 blev fastholdt var forventningen til 2015 en større skuffelse. Lundbeck forventer en omsætning på niveau med 2014. Mens det var helt som forventet ser selskabet et driftsresultat, der er omkring nul eller endda let negativt. Markedet havde ellers ventet et driftsresultat på en lille milliard, da en stribe nye lægemidler gerne skulle have øget indtjeningen. Men omkostninger til produktlanceringer og salg vil blive større end forventet og det giver usikkerhed helt ind i 2016, da det nu er svært at sige, hvornår Lundbeck igen skal blive et svært overskudsgivende medicinalselskab.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.