Indsigt

Bjarke Ingels drømmer om robotter og sigter efter Månen

Arkitektfirmaet BIG betragter byggebranchen som ubæredygtig. Med rumrejser og robotter vil Bjarke Ingels redde et tabt håndværk og føre milliardindustrien ind i fremtiden.

Bjarke Ingels og BIG er i færd med at opføre et nyt hovedsæde ved Nordhavnen i København, men holder stadigvæk til i Valby foruden at have kontorer i New York, London og Barcelona. Foto: Gregers Tycho BIG benytter sig af to robotter fra Odico og har nu indledt et større samarbejde med det fynske firma.
Foto: Gregers Tycho Bjarke Ingels er netop fyldt 45 år og er opvokset med rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen. Derfor har han i år indviet et kontor i Barcelona med navnet BIG LEAP, der er et akronym for Bjarke Ingels Group - Landscape, Engineering, Architecture and Product. 
Foto: Gregers Tycho Det seneste årti har arkitektfirmaet BIG stået bag så mange banebrydende projekter, at stifteren Bjarke Ingels undervejs har optrådt på listerne over verdens mest indflydelsesrige mennesker. Foto: Gregers Tycho

De færreste erhvervsfolk kan slippe afsted med at snakke om forretninger på Månen. Stjernearkitekten Bjarke Ingels er én af dem.

For få dage siden vendte han hjem fra den nordlige polarcirkel, i aftes deltog han i kronprinsparrets klimamiddag, og denne formiddag ankommer han til tegnestuen i en sponsoreret E-tron fra Audi og spadserer forbi en hel håndfuld internationale skitsemodeller på sin vej til mødelokalet...

Læs også
Top job