Indsigt

Han har sat magt og milliarder i spil for at redde sin egn fra afvikling: »Vi stod med et kæmpe problem«

Peter Mads Clausen sidder allerøverst på familiens pengetank med en formue på 25 milliarder kroner. Magten og ansvaret har han blandt andet brugt på at forvandle Sønderborg til en by under udvikling i stedet for afvikling.

Peter Madsen Clausen fotograferet ved Bitten & Mads Clausens Fond i Sønderborg onsdag den 20. oktober 2021. Peter Madsen Clausen fotograferet ved Bitten & Mads Clausens Fond i Sønderborg onsdag den 20. oktober 2021. Peter Madsen Clausen fotograferet ved Bitten & Mads Clausens Fond i Sønderborg onsdag den 20. oktober 2021. Peter Madsen Clausen fotograferet ved Bitten & Mads Clausens Fond i Sønderborg onsdag den 20. oktober 2021.

Fra sit kontor på havnefronten i Sønderborg har Peter Mads Clausen indrettet sig med udsigt til Als Sund og Kong Christian Xs Bro, der forbinder Jylland med Als. Han kan se sit eget hjem, en stor hvid bygning tæt på broen på den anden side af sundet.

Men Peter Mads Clausen har også frit udsyn til den forvandling af den sønderjyske by, som han har stået i spidsen for som bestyrelsesformand for Bitten & Mads Clausens Fond. Fra sovende provinsby til en by i udvikling med universitet, hotel, lufthavn og havnefront med moderne boliger til byens ældre...

Læs også
Top job