Indsigt

»Selvfølgelig har jeg været i tvivl. Det er en kæmpe post og et kæmpe ansvar«

Som ny forkvinde i Carlsbergfondet har Majken Schultz sat sig på en af landets mest magtfulde positioner. Her vil hun kæmpe for at sikre fri forskning og for at knytte endnu tættere bånd mellem Carlsberg, kulturarv og ejerfondet.

»Jeg er blevet meget bevidst om, at jeg er nødt til at steppe op som en kvindelig rollemodel,« siger Majken Schultz, Carlsbergfondets nye forkvinde. Foto: Sofia Busk Carlsbergfondets nye formand, Majken Schultz, står i skærende kontrast til de billeder, hun ser på i findets domicil midt i København, hvor malerier af Carlsbergfondets mandlige spydspidser gennem årene pryder de mørke vægge. Foto: Sofia Busk Majken Schultz overtog 1. januar i år posten som formand for Carlsbergfondet efter Flemming Besenbacher. Foto: Sofia Busk Majken Schultz, CarlsbergfondetBeskrivelse:Majken Schultz er udn¾vnt som ny forkvinde i Carlsbergfondet, som stŒr bag Carlsberg A/S. Hun overtog posten 1. jan. efter Flemming Besenbacher. Stort interview med Majken Schultz og gerne friske billeder.

Majken Schultz løber. Ikke hurtigt og ikke på tid. Men viljefast løber hun ti kilometer stort set hver søndag i Dyrehaven i selskab med sin løbemakker, erhvervskvinden Ida Sofie Jensen. De løber i taletempo, og en dag i slutningen af det forgangne år havde Majken Schultz et af de større emner med på løbeturen: Hun ville vende et usædvanligt interessant jobtilbud.

Flemming Besenbacher havde meldt sin afgang fra posten som bestyrelsesformand i den magtfulde erhvervsdrivende fond Carlsbergfondet, og nu pegede pilen på den 63-årige CBS-forsker Majken Schultz. ..

Læs også
Top job